"Israr sürerse Cumhurbaşkanı’na çıkarım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Israr devam ederse Cumhurbaşkanı’na çıkarım

SİYASET 01.07.2019, 10:39
"Israr sürerse Cumhurbaşkanı’na çıkarım"

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mansur Yavaş, belediye şirketlerine atamayla ilgili olası kanun değişikliğine gidilmesinde ısrarcı olunması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar çıkacağını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir grup gazeteci ile sohbet etti.

Sputnik’te yer alan habere göre; Mansur Yavaş, sohbet sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan ‘yetki’ tartışmasına ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça kullandığı “Davul başkasının tokmak başkasının elinde olmaz” sözüyle yanıt verdi. Bu konudaki ısrarın hem çalışanları olumsuz etkileyeceğini hem Ankaralıları mağdur edeceğini belirten Mansur Yavaş, belediye şirketlerine atama ile ilgili olası bir kanun değişikliğine de tepki gösterdi. Bu yönde atılacak bir adımın sadece CHP'li belediyeleri değil, AK Partili belediyeleri de etkileyeceğine vurgu yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşebileceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları söyledi:
“Bunun yanlış olduğunu anlatmak gerekiyor. Şirketlerle ilgili ısrarları devam ederse mutlaka kendileriyle görüşeceğim. Bugüne kadar tek bir işçi çıkarmadık. Bilakis yönetimi bizde olan bazı şirketlerde eski yöneticilerin devamını sağladık. Belki başka bir şey anlatıyorlar. Hesap devralınca harcamalara bakmamız pek tabii normal. Sıkıntılı durumlar da bulunuyor. Hesapların incelenmesine karşı çıkanların bir kısmı açıklarının ortaya çıkmasını istemiyor olabilir. Bunları anlatmak gerekiyor. İstiyoruz ki her şeyi konuşarak yapalım. Eğer kanun değişikliğinde ısrarcı olurlarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyeceğim. Olan biteni kendilerine anlatacağım ama randevu verir ya da vermez…”

"Empati yapmadıkları için..."

Yaşanan yetki tartışmasını, iktidarın empati yapmamasına bağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Biraz seçimi kaybetmeye alışkın değiller, şaşırdılar, bu sonucu beklemiyorlardı” diye konuştu.
23 Haziran'da Yenilenen İstanbul seçiminden iktidarın ders alacağına inandığını ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Mutlaka bunun iç muhasebesi yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

"Fark bekliyordum tabii ki ama bu kadar da değil"

23 Haziran Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucuna ilişkin bir soru üzerine de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şu cevabı verdi:
“Seçim öncesi herkese fark olacağını söyledim. Hatta ‘rehavet yaratır, söyleme' diyenler oldu. Fark bekliyordum çünkü bu halk haksızlığa dayanamaz. Oy kullanmayanları sandığa götürmeye çalıştılar ama AK Partili olup vicdanlı olan bir çok insan bunu içine sindirmedi, ya oy kullanmaya gitmedi ya da Ekrem İmamoğlu'na oy verdi. Gençler, kadınlar sokaktaydı. Seçim öncesi karşılaştığım bir AK Partili bana Ekrem İmamoğlu'nun seçim büroları ve çadırlarının önündeki kalabalığı anlatarak ‘4 puan fark var, kaybediyoruz' demişti. Ama ben 9 puan fark beklemiyordum."

Yorumlar (0)