İngiltere ve Rusya'dan Türkiye'ye teşekkür!

İngiltere Sağlık Bakanı ve Rusya Sağlık Bakanı, Türkiye Sağlık Bakanı ile yaptıkları telekonferans görüşmelerinde Türkiye'ye teşekkür etti.

SİYASET 23.04.2020, 12:28
İngiltere ve Rusya'dan Türkiye'ye teşekkür!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ve İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ile ayrı ayrı görüştü. 

Rusya'dan teşekkür

Türkiye Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmeler, Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ve İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ile video konferans yöntemiyle yapıldı.

Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, Türkiye'den satın alınan tıbbi malzemeler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

İngiliz bakan: Yakın iş birliğini sürdürmek istiyoruz

İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinde, bu zor süreçte İngiltere'nin en çok ihtiyaç duyduğu koruyucu malzemeleri gönderen Türk hükümetine şükranlarını iletti.

"İngiltere'ye çok önemli bir yardımda bulundunuz, Türkiye bu süreçte en büyük tedarikçimiz oldu." diyen İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock, bundan sonraki süreçte de yakın iş birliğini sürdürmek istediklerinin altını çizdi.

İngiliz bakan, Türkiye'nin başarısını sordu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görüşmelerde, tüm dünyanın bu olağanüstü dönemde yakın iş birliği ve yardımlaşma içinde bulunması gerektiğini ifade ederek Türkiye'deki tedavi süreçleriyle ilgili mevkidaşlarına detaylı bilgi verdi.

Hastalık belirtisi gösteren tüm vatandaşları vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaya davet ettiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, erken dönemde başlanan tedavi ile başarılı sonuçlar aldıklarına vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ile yaptığı görüşmesinde ise şunları söyledi:

"Aynı coğrafyada bulunan iki ülke olarak özellikle koronavirüsle mücadele konusunda iş birliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bilim insanlarımız ile Rus bilim insanları arasında tecrübe paylaşımı sağlanabilir."

Ülkeler arasında bilim insanları paylaşımda bulunacak

Görüşmelerde, hem İngiliz hem de Rus bilim insanları ile Türkiye Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Türkiye 53 ülkeye tıbbi destek sağladı

Türkiye bugüne kadar Almanya, Bosna-Hersek, Kosova, İngiltere, İran, Çin, KKTC, Filistin, İspanya, İtalya, Somali, Sırbistan, Tunus'un aralarında yer aldığı 53 ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Yorumlar (0)