İnce'den seçim değerlendirmesi

Muharrem İnce, "Bazılarına göre cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmem siyasi olarak bir intihardı. Her şeyi göze aldım. Çünkü çekilmeseydim, bugünkü durumun yegane so­rumlusu olarak ilan edilecektim. Şimdi herkes haklı olduğumu söylüyor. Evet fakat Basra harap olduktan sonra..." dedi.

SİYASET 17.05.2023, 01:34
İnce'den seçim değerlendirmesi

Memleket Partisi lideri İnce, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne dair kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

İki turlu seçimlerde oyların bölünmesinin mevzubahis olamayacağını vurgulayan Muharrem İnce, anketlerin siparişler üzerine açıklanan neticeler olduğu yönündeki değerlendirmesini anımsattı. 



"Tatlı su muhalifleri..."

İnce, şu ifadelere yer verdi:

"Ne dile getirdiysem kulak vermek yerine, muhalefet var kuvvetiyle sesimi kıs­maya, beni oyun dışında bırakmaya çabaladı. Seçim kazanılıyor da ben engelliyormuşum gibi bir algı oluşturuldu. Yurt dışına kaçmış FETÖ'cüler, PKK'lılar ile senelerimi verdiğim CHP içindeki birtakım yöneticiler iş birliği içinde sosyal medya hesapları üzerinden siyasi tarihe geçecek bir karalama ve iftira kampanyası yaptı. Bunlar herkesin gözleri önünde olmasına rağmen bu hayasız akını bir sözle durdurabilecek olanlar duymazdan ve görmezden geldi. Oturdukları yerden yalnızca paylaşım yaparak, yalnızca şikayet ederek, yalnızca WhatsApp gruplarında tartışma yaparak memlekette dönüşüm yapacağını sanan tatlı su muhalifleri, yazarlar, sanatçılar hep bir ağızdan cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmemi istedi. Ben de adaylıktan çekildim. Bazılarına göre cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmem siyasi olarak bir intihardı. Her şeyi göze aldım. Çünkü çekilmeseydim, bugünkü durumun yegane so­rumlusu olarak ilan edilecektim. Şimdi herkes haklı olduğumu söylüyor. Evet fakat Basra harap olduktan sonra..."

Yorumlar (0)