İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'saray' daveti

Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tek adam' deyip hem de bürokratları muhatap almak büyük bir çelişkidir. Gidilmesi gereken yer saraydır. Eğer oraya gidilecekse ben de gelirim. Haydi birlikte gidelim." ifadelerini kullandı.

SİYASET 13.04.2022, 19:11
İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'saray' daveti

Memleket Partisi lideri İnce, Ankara'daki Sincan Mallı köyü bölgesindeki bir buğday tarlasında partisinin tarım politikalarına dair değerlendirmeler yaptı, partisinin çözüm tavsiyelerini paylaştı.


"Gidilmesi gereken yer saraydır"

İlerleyen senelerde ilaç, su, gıda ve enerjide önemli problemlerin ortaya çıkacağını kaydeden İnce, kamu kurumlarına gidip 'beni içeriye almadılar' diye yakınmanın problemleri çözmeyeceğini dile getirdi. İnce, "Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tek adam' deyip hem de bürokratları muhatap almak büyük bir çelişkidir. Gidilmesi gereken yer saraydır. Eğer oraya gidilecekse ben de gelirim. Haydi birlikte gidelim." sözlerini sarf etti.

Üretenlerin azalıp tüketenlerin çoğalmasıyla yiyeceklerin pahalılaştığını fakat muhalefet ve iktidarın problemi göremediğini iddia eden İnce, son 20 senede tarımsal destek ve üretimlere dair veriler paylaşarak iktidarın tarım politikalarına eleştirilerde bulundu.

İthal buğdaya çiftçiden alınan buğdaydan çok daha yüksek fiyat verildiğini belirten İnce, çiftçi daha hasat yapmadan buğday ithalatı yapıldığını kaydetti.

"Çiftçiye de alım garantisi ver"

Partisinin çözüm tavsiyelerini de aktaran İnce, "Köprülere geçiş garantisi veriyorsun, o halde çiftçiye de alım garantisi vermelisin. Üstelik bunu da dolar üzerinden yapmalısın. Üretim planlamasını minimum 5 senelik yapacaksın." diye konuştu.

GSMH'nin yüzde 2'lik kısmının tarıma destek için harcanması gerektiğini söyleyen İnce, ithalattan bir an evvel vazgeçilmesini ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın tekrar çalışır hale getirilmesini talep etti.

İnce, Afrika kıtasında arazi kiralamaktan vazgeçilmesi, tarım sektöründe görev yapan kadınların sigorta primlerinin ödenmesi, Hazine'ye ait arazileri ekenlerden kira talep edilmemesi, GAP gibi projelerin bitirilmesi ve arazi bütünleştirmesi tavsiyelerinde bulundu.

Yorumlar (0)