İnce'den CHP ve İYİ Parti'ye çağrı

Memleket Partisi, İYİ Parti ve CHP'nin ittifak yapmasını tavsiye ettiğini ifade eden Muharrem İnce, "Masada İYİ Parti'yi ayrı bir yerde tutuyorum. Geri kalan dördünün toplamının dört katı oyum var. Tavsiye ediyorum, bir senedir bağırıyorum." dedi.

SİYASET 22.03.2023, 01:09
İnce'den CHP ve İYİ Parti'ye çağrı

Memleket Partisi lideri İnce, bir televizyon kanalındaki canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı.

Altılı masayı eleştiren İnce, "Rüya görmeyin diyorum. 1,5 senede adayı zor belirleyebildiler. Masa devrildi, tekrar kalktı. Buradan nasıl olur da bir umut çıkar, birisi bana bunu anlatsın. Masayı yönetemediler, ülkemizi nasıl yönetecekler?" ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi, İYİ Parti ve CHP'nin ittifak yapmasını tavsiye ettiğini ifade eden İnce, ülkemizin iktidar problemi olduğu kadar muhalefet problemi olduğunu da dile getirdi. İnce, şöyle devam etti:

"Masada İYİ Parti'yi ayrı bir yerde tutuyorum. Geri kalan dördünün toplamının dört katı oyum var. Tavsiye ediyorum, bir senedir bağırıyorum. 'Altılı masa cumhurbaşkanlığı seçimini ayrı ayrı yapsın, sandık güvenliği için tüm muhalefet partileri birleşelim, sandıkları koruyalım.' diyorum. Toplam 200 bin sandığı hep birlikte koruyalım. Bunu dile getiriyorum, hala bir karşılık bulmadı. 10 Nisan tarihinde listeler duyurulduğunda göreceksiniz. Benim için 'bölücü' diyenlere '10 Nisan'da görüşürüz.' diyorum."



"İkinci tura kalacağım"

"Oy bölüyorsun." eleştirilerin gerçek dışı olduğunun altını çizen İnce, şöyle konuştu:

"Seçilemiyor. Eğer seçilemiyorsa oy bölmesi neden? Matematiği bilen insanlar bunu söylüyor. Burada oy bölmesi falan olmaz. Olağanüstü bir oy olacağım. Yüzde 30 oranında oy alacağım. İkinci tura kalan ben olacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile ikimizin kalma ihtimali var. CHP benim adaylığımda arkamda değildi ki hatta belki de yüktü. Para dahi harcamadılar. Afiş asmadılar. Moralsiz bir şekilde çalıştırdılar. Bana kan kusturdular. Emin olun, mensuplarımız içinde CHP'den istifa edenlerin oranı yüzde 20. Oy bölünmesi diye bir şey olmaz. İnsanları korkutarak oy almaya çabalıyorlar. Altyazılara bakıyorum kanallarda, 'Muharrem İnce çekil, aksi halde hesap veremezsin.' diyorlar. Ben sokağı görüyorum. Ben salon politikacısı değilim. Beni destekleyenlere belki de ikinci turda ihtiyaç duyacaksınız. Niye bunlara 'Troller, sarayın adamları.' şeklinde iftiralar atıyorsunuz. Bunların dertleri Türkiye değil."

Yorumlar (0)