İnce'den 2018'deki seçim gecesine dair açıklama!

2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği seçim yarışını kaybetmesinin ardından suskunluğuyla eleştirilen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, kendisini eleştiren gazeteci Merdan Yanardağ'a sert sözlerle yüklendi. O gece yaklaşık 50-60 kişiden oluşan bir grubun yanında olduğunu söyleyen İnce, "Tanju Özcan beni doğruladı, diğerleri de konuşsun. Merdane gibi dönüp durma Merdan Yanardağ. Arkamdan sallayacağına beni televizyonuna çıkar, anlatayım." dedi.

SİYASET 17.08.2022, 13:08 Hakan Öksüz
İnce'den 2018'deki seçim gecesine dair açıklama!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2018'de AK Parti'nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yarışan Muharrem İnce, seçim yenilgisinin ardından açıklama yapmamasıyla eleştirilerin odağına yerleşmişti. Seçime CHP'nin adayı olarak giren Muharrem İnce, daha sonraki süreçte partisine yönelik sert eleştiriler yapmıştı. CHP'den ayrılarak 2020'de Memleket Partisi'ni kuran İnce, 2023 yılındaki seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

"O kişilerle beni kanalına çıkar"

2018 yılında yapılan seçimlere ilişkin yorumda bulunan gazeteci Merdan Yanardağ, Muharrem İnce hakkında "Ortadan kayboldu." ifadelerini kullandı. Gazeteci Yanardağ'a "Merdane gibi dönüp durma." diyerek tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "O gece yaklaşık 50-60 kişiden oluşan ile bir grup beraberdim. Yanımda Tanju Özcan, Engin Altay ve Yaşar Tüzün gibi kişiler de vardı. Ne kadar anlatsam da inandıramıyorum. Bahsettiğim bu kişilerle beni kanalınına çıkarın, anlatalım." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ı seçimlerde ilk kez ben salladım"

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, seçimi kaybettiği gece gazeteci İsmail Küçükkaya'ya yazdığı "Adam kazandı" mesajı üzerinden yıllardır eleştirildiğini söyledi. Erdoğan'ın zaten 20 yıldır kazandığını kaydeden İnce, "Benden önce de kazanıyordu. Onu ilk kez sallayan ben oldum. Bana bu eleştiriyi yapanlar 20 kez kaybetti ama 'adam kazandı' lafı üzerinden bana yüklenmeye çalışıyorlar." dedi.

"Tanju Özcan beni doğruladı, diğerleri de konuşsun"

Kendisini her fırsatta eleştiren Merdan Yanardağ'a yüklenen İnce, "Bu teklifimi değerlendirebilir mi bilmiyorum. Patronu izin vermeyebilir. Diğer kanallara da sesleniyorum. İftira atacağınıza saydığım bu isimlerle beni yayına çıkartın, anlatalım. Neden ağızlarını açıp gerçeği açıklamıyorlar, anlamıyorum. Tanju Özcan beni doğruladı, diğerleri de konuşsun. Arkamdan sallamak yerine çıkar beni kanalına, konuşayım. O kanalı nasıl kurduğunu bilmediğimi mi zannediyorsun Merdan Yanardağ. Söz veriyorum, belediyeden aldığın paraları gündeme getirmeyeceğim." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)