İnce, CHP'den istifa edecek mi? İlk durağı Sivas'ta açıkladı

Muharrem İnce 1000 günde Memleket Hareketi'nin ilk gününde Sivas'taydı. Koronavirüs önlemleri dahilinde kısıtlı bir kalabalığa seslenen İnce konuşmanın ardından gazetecilerin partiden istifa edip etmeyeceğine ilişkin sorusuna da yanıt verdi.

SİYASET 04.09.2020, 22:02
İnce, CHP'den istifa edecek mi? İlk durağı Sivas'ta açıkladı

Muharrem İnce 1000 Günde Memleket Hareketi adıyla bugün Sivas'ta ilk mitingini gerçekleştirdi.

İnce, İstanbul'dan uçak ile geldiği Sivas'ta kalabalık bir kitle yerine kendi deyimiyle "simgesel" bir temsil sağlayacak az sayıda destekçisine seslendi.

İnce, konuşmasının başlangıcında 10 arkadaşıyla birlikte yalnızca bir otobüs kiraladıklarını ve herhangi bir finansörlerinin olmadığını kaydetti.

"Yüzde 32 kararsız seçmen" vurgusu

Konuşmasında Türkiye'de işlerin iyiye gitmediğini ifade eden İnce, mevcut partilere güvenmeyen bir yüzde 32'lik kesimin olduğunu söyleyerek hareketinin 'kararsız' seçmen için yeni bir seçenek olacağını ifade etti.

'Tek adam' eleştirisi...

İnce ilk durağı Sivas'ta yaptığı konuşmada demokrasi sorunundan bahsederek, siyasette demokratikleşme hedeflerini açıkladı ve yalnızca iktidarda değil, muhalefet partilerinde de bir 'tek adam' yönetimi olduğunu ve bundan kurtarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kadroda kimler yer alıyor?

Muharrem İnce otobüsün üzerinde tek başına konuşmasını sürdürürken başlattığı hareketin kadrosunda kimlerin yer aldığını veya alacağını ise açıklamamayı tercih etti.

"Akıllı telefona geçtik, akıllı siyasete geçeceğiz"

Belirli bir kadro yerine gönüllüler ordusu kurduğunu ifade eden İnce, milletle beraber çok güçlü bir gönül köprüsü kuracaklarını ifade ederek, "Hepimiz akıllı telefona geçtik, şimdi ise akıllı siyasete de geçeceğiz." dedi.

Finans kaynağı eleştirilerine yanıt verdi

Muharrem İnce, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan finansör sorularına da yanıt verdi. İnce, yalnızca içerisinde bulunduğu otobüsü 10 arkadaşıyla birlikte 1 seneliğine kiraladığını anlatarak şunları söyledi:

"CHP'den istifa etmeyi düşünmüyorum"

İnce konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce CHP'den istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

Atatürk ve Cumhuriyet değerleri ön planda

Yorumlar (0)