İmamoğlu'nun hedefi: Küresel ısınma!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Küresel ısınma hususunda iş birliğimizi kuvvetlendirecek potansiyele sahibiz" dedi.

SİYASET 19.07.2019, 15:13 19.07.2019, 15:33
İmamoğlu'nun hedefi: Küresel ısınma!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa Büyükelçisi Charles Fries'i makamında ağırladı. İmamoğlu, "Küresel ısınma hususunda iş birliğimizi kuvvetlendirecek potansiyele sahibiz" dedi.

Fransa Büyükelçisi Charles Fries ve İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwlater'i makamında kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini tebrik etmeye gelen konuklarını Saraçhane'deki makam odasında ağırladı.

Fransa ile "İstanbul" arasındaki bağlar

Fransa Büyükelçisi Charles Fries, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na başarılar dileyip İstanbul ve Fransa arasında kuvvetli bağlar bulunduğunu söyledi.

Fransa Büyükelçisi Charles Fries sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"İstanbul Beyoğlu'nda bulunan yerimizin 400 yıldan fazla bir tarihe sahip olduğunu biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayan 7 binden fazla Fransız vatandaşı var. Fransa, İstanbul'un gelişimine katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyor. Fransız şirketleri, Fransız turistleri İstanbul'a getirerek, ticaret yaparak, bu alışverişi devam ettirmekte kararlı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmeniz Fransa'da da büyük yankı uyandırdı, basın yayın organlarında büyük yer buldu. Çok konuşuldu. Ayrıca Paris Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sizi Paris'e davet ettiğini de yeri gelmişken dile getirmek isterim. Önceden İstanbul ve Paris arasında imzalanmış bir anlaşma vardı. Bu anlaşma belki devam ettirilebilir. Fransa, küresel ısınma konusunda son derece hassas. Bu konunun sizin için de önemli bir konu olduğunu biliyorum. Küresel ısınma konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fransa'daki büyükşehir belediyeleri birlikte çalışarak, önemli mesele olan küresel ısınma konusunun üstesinden gelebilir diye düşünüyorum."

Ekrem İmamoğlu: İş birliğini güçlendireceğiz

Ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Fries ve Başkonsolos Buchwlater'a teşekkür eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şöyle konuştu:
"Seçim yoğunluğu ülkemizde çok uzun sürdü. Bir yandan dünyaya kapısının olabildiğince açık olmasını istediğimiz İstanbul'umuzun, sizler gibi çok kıymetli ülkelerimizin temsilcileriyle buluşmak, bizler için çok keyifli oluyor. Elbette bir yandan da görevlerimizi yerine getirerek yönetime hazırlık yapıyoruz. Başta Avrupa olmak üzere, dünyanın her ülkesiyle, bölgesiyle çok yoğun sıkı diyalog kuran, geçmişten bugüne tüm tarihi birikimini bütün ülkelerle paylaşan bir İstanbul olacağız. Fransa'yla yüzlerce yıllık bir ilişkimiz var. Özellikle Osmanlı döneminde başlayan ve sonrasında bu ilişkilerin devam ettiği süreçte, tarihsel ilişkiler olsun, kültürde, sanatta, edebiyatta Türkiye'yle Fransa'nın etkileşiminin kuvvetli bir ülke olduğunu bilen birisiyim. Türkiye'nin bu önemli ilişkilerinin bu önemli süreçte en büyük lokomotifinin de İstanbul'la, Fransa'nın yerel yönetimleriyle kuracağı bağda, çok özel bir yer bulacaktır. Paris'in bu daveti de bizi memnun etmiştir. Zira seçim dönemi boyunca Başkan'ın bize olan ilgisini, mesajlarını çok yakinen takip ettim. Kendilerine teşekkürlerimizi iletmenizi isterim. İlk buluşmanın cazibesi Paris'e mi olur, İstanbul'a mı olur bilemiyorum ama inşallah aramızdaki görüşmeyle onu planlarız. Bundan sonraki ilişkilerde, küresel ısınma gibi bir hususta iş birliğimizi kuvvetlendirecek potansiyele sahibiz."

Fransa Büyükelçisi Charles Fries ve İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwlater'in ziyaretinin ardından İspanya Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuğu oldu ve tebriklerini sundu.

Yorumlar (0)