İmamoğlu'nun "ahmak" davasında mahkemeden yeni karar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki "Ahmak" tartışması, mahkemeye taşındı. İmamoğlu'nun, 31 Mart seçimlerini iptal eden YSK üyelerine "ahmak" diyerek hakaret etmesi nedeniyle başlayan davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, İmamoğlu'nun avukatının taleplerini değerlendirerek duruşmanın ertelenmesine hükmetti.

SİYASET 21.09.2022, 14:44 21.09.2022, 17:58 Hakan Öksüz
İmamoğlu'nun "ahmak" davasında mahkemeden yeni karar!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan "ahmak" tartışması, siyasetin gündemine bomba gibi düşmüştü. 31 Mart seçiminin iptal edilmesinden sonra bir kongreye katılmak için Fransa'ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Avrupa Parlamentosu'na koşarak Türkiye'yi şikâyet eden o ahmağa sesleniyorum. Bu milletin sana verdiği emeklere yazık ettin." diyerek İmamoğlu'na yüklenmişti. İmamoğlu ise "Asıl ahmak olanlar, 31 Mart seçimini iptal edenlerdir. Dünyanın gözünde nereye düştüğümüze bakın." ifadeleriyle yanıt vermişti.

İmamoğlu'nun avukatı, tanıkların dinlenmesini istedi!

İBB Başkanı İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret etmekle suçlanıyordu. İmamoğlu'nun hakaret davasıyla ilgili duruşma, bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Tanıkların dinlenmesi için tebligat çıkarılması talebinde bulunan İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Tanıkları duruşma için hazır edemedik." dedi.

İmamoğlu'na "siyaset yasağı" verilebilir!

Avukat Polat, İmamoğlu ile YSK Başkanı'nın konuşmalarını içeren DVD'lerin çözümlenerek izletilmesini istedi. Avukatın taleplerini değerlendiren mahkeme, duruşmanın 11 Kasım'a ertelenmesine karar verdi. İmamoğlu hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasının istendiği hatırlatıldı. Edinilen bilgilere göre mahkeme sonucuna göre İmamoğlu'na "siyaset yasağı" verilebilir.

Yorumlar (0)