İmamoğlu'ndan terör soruşturması yorumu: Gök kubbeyi başınıza yıkarız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "CHP'li belediyelerdeki terörist çalışan sayısı" ile ilgili rapor sunması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi. "Yayımladığınız raporda önceki yöneticiler hakkında da işlem talep edilirse buna diyeceğimiz yok." diyen İmamoğlu, "Bu sertliği AK Partili ve MHP'li belediyelere göstermiyorsun. Sadece İmamoğlu ile yöneticilerinin suçlanması halinde ise gök kubbeyi başınıza yıkarız." vurgusunu yaptı.

SİYASET 28.12.2022, 12:35 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan terör soruşturması yorumu: Gök kubbeyi başınıza yıkarız

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye'ye (İBB) yönelik başlatılan soruşturma hakkında basın toplantısı düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda yayılan iddialara yanıt verdi. 

İçişleri Bakanlığı soruşturma raporu ile ilgili yorum yapan İmamoğlu, "İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sürerken 9 Aralık 2021 günü 'belediyede 557 teröristin çalıştığı' iddiasını dile getiren bakan (Süleyman Soylu), daha sonra buna ilişkin bir yasal girişimde bulunmadı. Biz de dedik ki, 'Bu teröristlerin kim olduklarını biz söyleyin, işlem başlatalım.' Aldığımız yanıt nasıl mı oldu? "Bizim muhatabımız değilsiniz' dediler." ifadelerini kullandı. 

"Sadece CHP'li belediyelere bu sertliği gösteriyorsun"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 26 Kasım 2022'de yaptığı konuşmada, müfettiş raporlarında yer alan iddiaları "gerçekmiş gibi" göstermeye çalıştığına değinen İmamoğlu, "Güya ne kadar adaletli olduklarını anlatmaya çalıştı. CHP'li belediyeler hakkında 1107, AK Partili belediyeler hakkında da 885 soruşturma açmışlar. CHP'li belediyelere 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla soruşturma açtın. Eğer adilsen, AK Partililerin ve kayyumların yönettiği büyükşehir belediyelerine de aynı şekilde soruşturma açarsın. Bu sertliği CHP'li belediyelere gösteriyorsun. AK Partili ve MHP'li belediyeler de bundan mahrum kalmasın." dedi.

"Enflasyon oranına göre terörist çalışan sayısını da artırmış"

Bakan Soylu'nun, daha önce 557 olarak açıkladığı "belediyelerde çalışan terörist" sayısını 1668 olarak güncellediğini hatırlatan İBB Başkanı İmamoğlu, "Enflasyon oranına göre terörist çalışan sayısını da artırmış. Söz konusu terörist çalışanlar ile ilgili bilgi istedik ama vermediler. 1 Ocak 2019 ile 27 Haziran 2019 tarihleri arasında biz görevde değildik. Mevlüt Uysal ile Ali Yerlikaya görev yapıyordu. Güya güvenlik soruşturması yapamadan personel almışız. Mazbatamızı ne zaman aldık? 27 Haziran 2019 günü göreve geldik." vurgusunu yaptı.

"Sadece İmamoğlu ve yöneticileri suçlanırsa..."

Yasanın çıkmasıyla birlikte İBB'nin de personel alımında arşiv ve güvenlik soruşturması konusunda üzerine düşeni yaptığına dikkat çeken İmamoğlu, "İşe alınan 7 bin 500 personel için bu araştırma ve soruşturmaları yaptık. Bizden önceki dönemde işe alınan 4 bin 116 çalışan için de aynı işlemleri yapmak için talepte bulunduk. 660 kişinin arşiv araştırması için halen daha yanıt bekliyoruz. Sayın Bakan, siz adli sicil kaydında silahlı terör örgütü üyeliği suçu bulunan kişileri bile işe almışsınız. 2017'de A.T.'yi ve 2018'de R.A.'yı işe aldınız. Yayımladığınız raporda önceki yöneticiler hakkında da işlem talep edilirse buna diyeceğimiz yok. Sadece İmamoğlu ile yöneticilerinin suçlanması halinde ise gök kubbeyi başınıza yıkarız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)