İmamoğlu'ndan seçim açıklaması: B planım yok

CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı, Konya'da buluştu. Mevlana Müzesi'nin ziyaret edildiği programa katılan İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen yargı kararı ile ilgili konuştu. "B planım yok." diyen İmamoğlu, "Tek planımız, seçimi kazanmak. Bu kötülükten ancak böyle kurtulabiliriz. Toplumun coşkusunu artıracağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.12.2022, 18:36 25.12.2022, 12:07 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan seçim açıklaması: B planım yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında yer aldığı CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı, Konya'da bir araya geldi. Mevlana Müzesi ziyaretiyle açılan programa İzmir, Adana, Antalya, Tekirdağ, Eskişehir, Muğla, Hatay ve Mersin belediye başkanları da katıldı.

"Asıl mağdur edilmek istenen milletimiz"

Bazı partililerin de katılım gösterdiği törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları damga vurdu. Hakkında verilen yargı kararı ile "mağdur edildiği" iddiasına dair konuşan İmamoğlu, "Asıl mağdur edilmek istenen milletimiz. Ben mağdur olmam. Bu mağduriyete izin vermeyecek kişiler, halen daha görev başında. Burada ülkenin en güçlü belediye başkanları bir araya geldi. Ülkeye birlik mesajını verecek ve mücadele edeceğiz. Türkiye demokrasisini koruyacak gücümüz var." dedi.

"Mahkeme kararı değil, siyasi bir karar"

Ziyaretin ardından basın mensuplarına demeç veren İmamoğlu, "Bu mahkeme kararı, milletimizin vicdanında siyasi bir karardır. Bunu bir mahkeme kararı olarak görmemek lazım. Siyasi baskıyla verilmiş bir karar. Maalesef şaşıramıyoruz. Ülkemizde son yıllarda buna benzer kararlar verildi." şeklinde konuştu.

"Bu kötülükten ancak seçimi kazanarak kurtulabiliriz"

Bundan sonraki süreçle ilgili farklı bir planı olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan İmamoğlu, "B planım yok. Zaten planımız belli. 2023'te seçimi kazanmak. Bu kötülükten ancak böyle kurtulabiliriz. Bu mücadeleyi de milletle kucaklaşarak verebiliriz. Başka yolu yok. Toplumun coşkusunu artırmayı hedefliyoruz ve bunu da yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)