İmamoğlu'ndan İngiliz gazetesine seçim yorumu: Hezimete uğrayacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen mahkeme kararı ve yaklaşan seçimler hakkında İngiliz gazetesi Financial Times'a değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu mahkeme kararının, "İstanbul seçimlerini kaybetmenin travması" ile ilişkili olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Seçimlerde ağır bir yenilgi yaşayacaklar." dedi.

SİYASET 11.01.2023, 13:12 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan İngiliz gazetesine seçim yorumu: Hezimete uğrayacaklar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezasıyla gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz gazetesi Financial Times'a konuştu. Röportajın ana konusu, İmamoğlu hakkında mahkeme tarafından verilen karar ve bu yıl gerçekleşecek seçimler oldu.

"Seçimden ağır bir yenilgiyle ayrılacaklar"

Konuşmasında hükümeti eleştiren İmamoğlu, hakkında verilen siyasi yasak kararıyla demokrasinin baltalandığını söyledi. İmamoğlu, "Demokrasiyi baltalıyorlar ve vatandaşların seçme özgürlüğünü görmezden geliyorlar. Bu yıl yapılacak seçimlerde vatandaşlarımızı gereken cevabı verecektir. Hükümetin, seçimden ağır bir yenilgiyle ayrılacağını düşünüyorum." dedi.

Makalede geçen "potansiyel aday" ifadesi dikkat çekti

Financial Times'ta yer alan makalede İmamoğlu'ndan "potansiyel cumhurbaşkanı adayı" olarak bahsedilmesi dikkat çekti. Kendisine verilen cezanın altında yatan gerekçenin, "İstanbul'daki belediye seçimlerini kaybeden AK Parti'nin yaşadığı büyük travma" olduğunu öne süren İmamoğlu, "Siyasetin yargıya ne kadar bulaştığını anlamak için illa benim davama bakmanız şart değil. Türkiye'de kendi istediğini yaptırabilmek için kurumlara baskı yapan bir anlayış var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)