İmamoğlu'ndan iktidara sitem: Zulüm ediyorlar!

Pendik ilçesindeki atık su ve dere ıslahı projesinin açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Vatandaşlar, artık yağmur sonrası göle dönmüş caddelerle karşılaşmayacak." dedi. Cumhur İttifakı'nın, İstanbul'da muhalefet konumunda bulunduğunu kaydeden İmamoğlu, "İstanbul'da yaşayanlara kötülük etme pahasına 3 yıl önceki seçim yenilgisinin acısını çıkarmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

SİYASET 01.08.2022, 16:53 01.08.2022, 17:07 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan iktidara sitem: Zulüm ediyorlar!

Pendik Atık Su, Yağmur Suyu Hattı ve Dere Islahı Projeleri'nin açılış töreninde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe genelindeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Pendik ilçesinde 56 kilometrelik atık su şebeke hattının kurulduğuna değinen İmamoğlu, yağmur suyu hattı içinde 8,3 kilometreden oluşan bir hattın inşa edildiğini aktardı.

Amaçlarının İstanbul'daki 16 milyon vatandaşa adil şekilde hizmet götürmek olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Her gün, kentimizin farklı bir ilçesini geziyoruz. Bugün de nüfus yoğunluğu yüksek olan Pendik'teyiz. İlçede uzun yıllar boyunca ne zaman yağmur yağsa su baskını yaşanıyordu. İSKİ tarafından yapılan yatırımlarla birlikte yürüttüğümüz çalışma, bu sorunu ortadan kaldırdı." dedi.

"Yağmur sonrası göle dönmüş caddelere son"

Yaptıkları hizmetler sırasında insanların parasını israf etmediklerine değinen İmamoğlu, "Pendik'te henüz işimiz bitmiş değil. İlçenin sorunlarının çözümü için toplamda yaklaşık 1 milyar 600 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Tamamlanan yatırımların değeri 360 milyon doları buluyor. Pendik'te yaşayan vatandaşlar, bundan sonra her yağmur sonrası göle dönmüş caddelerle karşılaşmayacak. Bazı vatandaşlarımızın boğulma tehlikesi atlattığı ve araçların suda sürüklendiği manzaralar bir daha yaşanmayacak." ifadelerini kullandı.

"İSKİ'ye zulüm ediyorlar"

Cumhur İttifakı anlayışının son 3 yıldır İSKİ'ye yönelik sert bir muhalefet yürüttüğüne değinen İmamoğlu, "Adeta İSKİ'ye zulüm ediyorlar. Bu kurumun tek geliri su faturalarıdır. Türkiye'deki en ucuz su hizmeti İstanbul'da veriliyor. Kent genelindeki su faturalarında yüzde 40'lık indirime gittik. Biliyorsunuz ki o indirimden sonra ekonomi daha da kötüleşti ve maliyetler arttı. Bu ortamda İSKİ'nin de kendini koruması gerekiyor. Biz de ekonominin kötü olduğu bu ortamda vatandaşları rahatlatmak isteriz. Fakat bunu yaparsak İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, almaları gereken diğer hizmetlerden yararlanamayacak." şeklinde konuştu.

"Cumhur İttifakı, o yenilginin acısını çıkarmaya çalışıyor"

Şimdinin muhalefeti olan Cumhur İttifakı, İSKİ'nin zam alması gereken zamanlarda bunu engellediler. TBMM'de çoğunluğa sahip oldukları için bunu yapabildiler. Bu kurumun, yağmur suyu ayrıştırma ve atık su projelerini tamamlaması gerekiyor. 3 yıl önce seçimi kaybettiler, bunun acısını çıkarmaya çalışıyorlar. Bu yaparken İstanbul'da yaşayanlara kötülük etmeyi göze alıyorlar." dedi.

"Melen Barajı'nın gövdesinde çatlaklar var"

Melen Barajı'nın gövdesinde çatlaklar meydana geldiğini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, "Bunun için güçlendirme çalışmaları yapılmalı. Bu baraj, kentin bir yıllık su ihtiyacını karşılayacak. 2016'da barajı açacaklarını duyurmuştu o dönem görevde olan bakan. Aradan yıllar geçti, geleceği belirsiz ve gövdesi çatlak bir barajla baş başa kaldık. Neredeyse 20 yıl boyunca bu belediyenin yönetimi onlardaydı. Buna rağmen İstanbul gibi bir kentin böylesine büyük bir problemini çözemediler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)