İmamoğlu'ndan 'iddianame' yanıtı

Ekrem İmamoğlu, kendisi için iddianame hazırlandığına ilişkin iddialar hakkında ilk defa konuştu. İmamoğlu, Devlet Bahçeli'ye de cevap verdi.

SİYASET 06.01.2022, 19:35
İmamoğlu'ndan 'iddianame' yanıtı

İBB'ye ait Başakşehir Veri Laboratuvarı açıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Başakşehir Başak Mahallesi üzerindeki açılış programında gerçekleştirdiği konuşmada, verinin, teknoloji sektörünün olmazsa olmazı olduğunu kaydederek, bu alandaki faaliyetleri yakından izlediklerini dile getirdi.

İmamoğlu, laboratuvarın yapay zeka ve veri alanında öğrencilerin, kurumların ve ilgili uzmanların, iş birliği içinde olması, makine öğrenme alanında faaliyetler yapılması maksadıyla kurulduğunu aktardı.

"Önemli bir basamak"

Veri merkezinde girişimcilere destek vereceklerini belirten İmamoğlu, "Açık veriler, kentin problemlerini çözmeye, şeffaflığı daha fazla sağlamaya, yerel yönetimin yurttaşla olan ilişkisini kuvvetlendirmeye dönük olarak da önemli yöntemlerden biri. Bu açıdan sürecimizi daha da kuvvetlendireceğine inandığımız bir veri merkezi laboratuvarının, veri merkezinin de bu yolculukta önemli basamaklardan biri haline gelecek." sözlerini sarf etti.

"Olması gereken de budur"

Hakkında hazırlandığı ileri sürülen iddianameye ilişkin konuşan İmamoğlu, "Yakından takip ediyoruz, gerekli işlemleri yapıyoruz. Devletin her kademesindeki görevlilerin, görevlerini layıkıyla yapması gerekiyor. Bizi incelemeye gelebilirler. Başımızın üstünde yerleri var. Bizi her zaman teftiş etsinler, incelesinler, denetlesinler. Zaten olması gereken de budur. Bizim bu hususta hiçbir sıkıntımız yok." dedi. 

Bahçeli'ye yanıt

İmamoğlu'na, MHP lideri Bahçeli'nin “İddialar doğru ise İBB Başkanı o koltuktan kaldırılmalı.” açıklaması da soruldu.

İmamoğlu, "Bizim gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini muhatap almıyorum." diye cevapladı. 

Yorumlar (0)