İmamoğlu'ndan İBB'ye 2 yeni isim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışma arkadaşlarını uzman kadrolardan oluşturmaya ve yönetici düzeyindeki kadın oranını artırmaya devam ediyor.

SİYASET 24.07.2019, 12:48
İmamoğlu'ndan İBB'ye 2 yeni isim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) iki yeni atama yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tülün İnal'ı Boğaziçi İmar Müdürlüğüne Tülün İnal'ı, Naim Erol Özgüner'i Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığına atadı.

Tülün Ünal kimdir?

Tülün İnal, 1962 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan İnal, 1978 yılında Levent Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü 1982 yılında tamamladı. 

İnal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 1 Temmuz 1983'de girdi. 1985-1992 arasında harita imar uygulama şefliği, harita müdür yardımcılığı ve harita müdürlüğü görevlerini yürüttü. 1992-2000 arasında da Şehir Planlama (Nazım Plan) Müdürlüğünde 1/50000 ölçekli plan ve İstanbul Ulaşım Master Planlarının yapımında görev aldı. 

2001-2017 yılları arasında Boğaziçi İmar Müdürlüğünde harita şefliği yapan İnan, ardından Yapı Kontrol Şefliğinde teknik eleman olarak çalıştı. 

İnan, uzun yıllardır beri Sarıyer’de kooperatif yönetim kurulu üyeliği ve Sarıyer Bölgesi Üst Birlik Kooperatifler Birliğinde başkan yardımcılığı görevlerini de yürütüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Boğaziçi İmar Müdürlüğüne atanan Tülün İnal, evli ve 2 çocuk annesi.

Naim Erol Özgüner kimdir?

Naim Erol Özgüner, 1971 İstanbul’da dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı bölümde yüksek lisans ve doktora çalışmasını tamamlayarak doktor unvanını aldı.

Bilgi Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans (MBA) programından mezun olan Özgüner, Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde asistanlık ve üniversite dış ilişkiler müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2000 yılında da Turkcell İletişim Hizmetleri Şirketi’nde GSM hücre planlama mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Özgüner, Turkcell Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Gürcistan ve Belarus’taki GSM şebekelerinin tüm elektronik ve IT sistem altyapılarının kurulması ve yönetilmesi projelerinde üst düzey yönetici olarak görev aldı. Son olarak da Turkcell sabit ve mobil şebeke operasyonları bölümünü yönetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığına atanan Özgüner, atamadan önce büyük veri, veri analitiği, yapay zeka ve makine öğrenmesi konularında çalışan CF Telekom firmasının genel müdürlüğünü yürütüyordu. 

Yorumlar (0)