İmamoğlu'ndan İBB'de üst düzey atamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışma arkadaşlarını uzman kadrolardan oluşturmaya ve yönetici düzeyindeki kadın oranını artırmaya devam ediyor.

SİYASET 21.07.2019, 15:07 21.07.2019, 16:54
İmamoğlu'ndan İBB'de üst düzey atamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, raylı sistem uzmanı Orhan Demir’i Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına, çok iyi seviyede Japonca ve İngilizce bilen Doç. Dr Pelin Alpkökin'i Raylı Sistemler Daire Başkanlığına, Yasin Çağatay Seçkin’i Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına atadı.

Orhan Demir kimdir?

Orhan Demir, 1979 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. Demir, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimi aldı.

Demir, 1983-1994 yılları arasında İmar ve İskan Bakanlığı Büyük İstanbul Nazım Plan Bürosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve STFA Mühendislik A.Ş.’de şehir plancısı, müdür yardımcısı ve proje müdürü olarak görev yaptı. 1986 yılından beri başta İstanbul olmak üzere ülkemizin farklı şehirleri ve bölgeleri için hazırlanan ulaşım ana planları, karayolu, tramvay, hafif raylı sistem, metro sistemleri talep analizleri, fizibilite etütleri gibi kentsel ve bölgesel ölçeklerdeki ulaştırma projelerinde görev aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına atanan Orhan Demir, 1999 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ulaşım planlaması konusunda dersler veriyor ve atölye çalışmalarına katılıyor.

Pelin Alpkökin kimdir?

Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Alpkökin, 1998 yılında Ulaştırma Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladı.

Alpkökin, 2002 yılında Japonya Nagoya Üniversitesinde doktora eğitimine başladı ve 2005 yılında 'Doktor' unvanı aldı. 2008'de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Alpkökin, 'Demiryolu Mühendisliği Ve Politikaları', 'Ulaşım Planlaması', 'Altyapı Yatırımlarında Finans Modelleri', 'Altyapı İnşaatı Sözleşme Yönetimi', 'Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri' konularında akademik çalışmalarına devam ediyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Raylı Sistemler Daire Başkanlığına atanan Doç. Dr. Pelin Alpkökin, çok iyi derecede Japonca ve İngilizce biliyor.

Yasin Çağatay Seçkin kimdir?

Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Seçkin, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Yüksek Lisans programını, ardından Kentsel Tasarım Doktora programını tamamladı. 

Seçkin, doktora sonrasında Louisiana Eyalet Üniversitesi'nde 'Sürdürülebilir Peyzaj Konstrüksiyonu' konusunda çalışmalarına devam etti. Tasarımda bilişim, mimari tasarım, kentsel tasarım, peyzaj tasarımı ve konstrüksiyonu ile engelsiz tasarım konularında akademik çalışmalar yürüttü. 

Lisans ve yüksek lisans düzeyinde çeşitli bölümlerde dersler veren Seçkin, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile birlikte özellikle üç boyutlu modelleme, bilişim ve drone teknolojileri üzerine bilimsel araştırma projeleri üzerinde çalışıyor. Ayrıca, uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve yayın kurulu üyeliklerine devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına atanan Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, mimari, peyzaj mimarisi ve kentsel tasarım alanlarında proje üretim faaliyetlerini sürdürüyor. 

Yorumlar (0)