İmamoğlu: İktidarı alkışlamazsam namerdim

İmamoğlu, "Eğer ekonomi iyi olursa ellerim çatlayana dek iktidarı alkışlamazsam namerdim." dedi.

SİYASET 22.12.2021, 18:15
İmamoğlu: İktidarı alkışlamazsam namerdim

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) iştiraki KİPTAŞ'ın, riskli yapı olarak ilan edilen Gençosman Mahallesi üzerindeki Doğakent Sitesi'nin hak sahipleriyle anlaşma sağlanarak başlattığı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde temel atma töreni yapıldı.

"Doğum günümde anahtarlarınızı verebilirim"

Törende konuşma yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, ev ve iş hayatının yaklaşık olarak 14 senesinin Güngören’de geçtiğini ifade etti.

Bu sebeple ilçenin sıkıntılarını yakından bildiğini dile getiren İmamoğlu, "O yönden, buraya yapılacak olan her güzel şeyin, atılacak olan her adımın inanın ki bir İBB Başkanı olarak değil bir kardeşiniz, bir hemşehriniz olarak yanınızda bulunacağımı ve her konuda Güngörenlileri destek vereceğimi buradan ifade etmek istiyorum." sözlerini sarf etti. 

Hak sahipleri için 'hayırlı olsun' temennisinde bulunan ve sitenin 18 ay içinde tamamlanacağını kaydeden İmamoğlu, "1,5 seneyi dikkatli bir şekilde izliyor olacağım. Demek ki 2023'ün mayıs veyahut haziran aylarında, belki de 4 Haziran'da, benim doğum günümde anahtarlarınızı teslim ederim." şeklinde konuştu.

"İktidarı alkışlarım"

Ekonomideki son gelişmelere ilişkin konuşan İmamoğlu, şunları ifade etti:

"Demire yüzde 162 zam geldi. İnşaat sektöründeki ürünlerin tamamına yakını ithal. Yani inşaat sektörü yerli falan değil. Sistemimiz tamamen dövize bağlı. Doların 17'ye çıktığına mı üzülelim, 13'e indiğine mi sevinelim? Böyle bir ekonomi anlayışı olamaz. Elbette ki ekonomimiz iyi olsun. Eğer iyi olursa ellerim çatlayana dek hükümeti alkışlamazsam namerdim. Bizim halkımız ekmeğini kazandığında mutlu olur. TL'nin değer kaybı 84 milyonu etkiliyor."

Konuşmaların akabinde İBB Başkanı ve hak sahipleri beraberce butona basarak temele harç döktü.

Riskli yapı olarak ilan edilen 4 blok ve 136 bağımsız birimden meydana gelen Doğakent Sitesi, yeni projede kapsamında 14 ticari birim ve 150 konut olmak kaydıyla toplam 164 bağımsız birimden meydana gelecek.

Yorumlar (0)