İmamoğlu, CNN'in çukur sorusuna düşmedi!

Ekrem İmamoğlu, Amerikan yayın kuruluşu CNN'in "Cumhurbaşkanı Erdoğan" ile ilgili çukur sorularına düşmedi.

SİYASET 27.06.2019, 16:56
İmamoğlu, CNN'in çukur sorusuna düşmedi!

23 Haziran Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminde belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Amerikan yayın kuruluşu CNN’in yayınına katıldı. Mülakatta Christiane Amanpour’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı soruları ve yorumları damga vurdu. Ekrem İmamoğlu, Christiane Amanpour’un çukur soru olarak nitelendirilebilecek sorularına sağduyuyla cevap verdi.

İlk seçim kampanyasında kitlelere sesini duyurmakta zorluk yaşadığına değinen Ekrem İmamoğlu, devlete ait televizyona sadece seçime üç gün kala çıkarıldığını, bu nedenle sokağa çıkarak organik bir kampanya yürütmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Çukur sorular sordu ve skandal ifadeler kullandı

Christiane Amanpour’un Ekrem İmamoğlu’na “Her şey çok güzel olacak dediniz, umutlu ve farklı bir slogandı Türkiye için ama merak ediyorum hiç her şeyin çok güzel olmayabileceği yönünde bir kaygınız yok mu? Zira seçimi tekrar yaptıran ve partisi ikinci kez yenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan için büyük bir aşağılamaydı bu. Şimdi onun planlarınıza müdahale edip etmeyeceğini düşünmüyor musunuz?” şeklinde, içi Erdoğan için provokasyon, İmamoğlu için tuzak dolu bir soru yöneltti.

“Milletin iradesinin önünde hiç kimsenin ya da hiçbir bireysel tavrın duramayacağını 23 Haziran herkese gösterdi. Bunu hiçbir siyasinin görmeme şansı yok” sözleriyle yanıt veren Ekrem İmamoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kapıları ardına kadar açtığımı ve ortak hizmet üretmek istediğimi dile getirdim. Devletin başı Sayın Cumhurbaşkanına bu yönde bir çağrı yaptım. Sayın Erdoğan bir yıl önce seçildi, önünde 4 yıl var. Bizim de 5 yılımız var. Bunun bir hizmet yarışına dönüşmesinin, insanların hafızasında daha olumlu iz bırakacağına inanıyorum. Aksini tercih etmek siyaseten insanların geleceğini olumsuz etkiler. Benim beklentim Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrımıza cevap vereceği yönünde.”

Kişilere hizmet etmek yerine siyasi geleceğini düşünenlerden olmayacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, ülkenin demokrasiye ihtiyacı olduğunu ve halkın demokrasiye sahip çıktığını ifade etti.

"Erdoğan'a yönelik soruşturma yapacak mısınız?"

Christiane Amanpour, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki seçimlerde kullandığı “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” ifadesine atıfta bulunarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki kayıtları kopyalaması konusuna değindi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir yolsuzluk soruşturması başlatma ihtimalinin olup olmadığını sordu.

Emrek İmamoğlu, Christiane Amanpour'un bu sorusunu şu şekilde cevapladı:

''Ben kendi zaferimden ve partimin zaferinden önce Türkiye’nin zaferini düşünürüm. Ülkenin kazanması benim ya da partinin kazanmasından önemlidir. Kapalı kapılar ardından gizli yapmayacağım hiçbir şeyi. Açık oynayacağım ve herkesin görmesini sağlayacağım. Bu benim işim değil bu adli bir durum. İstanbul’daki olumsuzluklar insanların çıkarına aykırı durumlar olursa tabii ki bunları düzeltmeye çalışacağız. Ama sürecin nasıl gideceği yargıya kalmış bizim kişisel işimiz değildir.''

Ekrem İmamoğlu ise söyleşiyi kampanya sloganı olan ''Her şey çok güzel olacak'' sözleriyle bitirdi.

Gazeteci Christiane Amanpour’un Ekrem İmamoğlu ile yaptığı mülakat, Çarşamba günü TSİ (Türkiye Saati İle) 20.00'de, CNN International ve PBS televizyon kanallarında yayınlandı. 

Yorumlar (0)