İmamoğlu: Bu söylemler, oyumuzu 3-4 puan düşürdü

Katıldığı televizyon yayınında seçime dair değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşadıkları oy kaybının nedenini anlattı. İşte detaylar...

SİYASET 20.05.2023, 10:13 Hakan Öksüz
İmamoğlu: Bu söylemler, oyumuzu 3-4 puan düşürdü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon yayınında seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İktidara eleştiriler yönelten İmamoğlu, "Adeta milli bayramlarımızı unutturmaya çalışıyorlar. 2011'de milli bayramlara dokunan bir genelge paylaştılar. Sonra da buna 'FETÖ'cü müdahale' dediler. Ortada FETÖ kalmadı, milli bayramlarla ilgili bu genelgeyi neden kaldırmıyorsunuz? Atatürk ile ne probleminiz var? 19 Mayıs gibi bir bayramı neden yok sayıyorsunuz. Sıkışınca hemen Atatürk'e sığınmayı bilirler ama." dedi.

"2019'da da ilk seçimde zorlanmıştık, ikinci seçimin havası başka olur"

Birinci turda ortaya çıkan sonuç için üzgün olduğunu kaydeden İmamoğlu, "İkinci tur, birinci turdan daha kolay. 31 Mart'ı hatırlayın. 2019'da 31 Mart'ta zorlandık, çok az bir fark vardı. İkinci turda ise işler değişti. Oradaki duygu değişimi, şimdiki seçimler için de geçerli. Mesela gönüllü sayısı 110 binden 220 bine yükseldi. 2019'da da rakibimin büyük farkla kazanacağı söyleniyordu. Seçime bir hafta kala farkı eriterek öne geçmiştik. Tabi burada birinci tur için de üzgün olduğumu söyleyeyim. 2 puan daha yukarıda olabilirdik." ifadelerini kullandı.

"Bu söylemler nedeniyle 3-4 puan düştük"

Bekledikleri orandan daha az oy almalarının gerekçelerinin ne olduğuna ilişkin soruyu da yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İlk maçta bir rakip elendi, geriye bir rakip kaldı. Sayın Kılıçdaroğlu, vaatlerini sıraladı. Aile Destek Sigortası mesela, çok önemli. Sonra gençlerin sorunlarının nasıl çözüleceğini anlattı. Rakibin tek sözü ise 'Ben şimdiye kadar neler yaptım neler' oldu. Yeni bir şey söyleyemiyorlar. Rakibin en başarılı hamlesi, bizim terör örgütleriyle ilişkili olduğumuzu iddia etmesi oldu. Bunda maalesef kısmen başarılı oldu. İftira ve kötü dil süreci, oylarımızı etkiledi. Bu söylemler nedeniyle 3-4 puan düştük. Biz onlar gibi bu tarz konuşmaları bilmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)