İki liderden 'altılı masa' mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak, "İlk önce altı lider olarak biz neleri nasıl yapacağımızı tüm ayrıntılarıyla görüşüp karara bağlamak mecburiyetindeyiz. Ardından milletin önüne çıkmak mecburiyetindeyiz. O kararlar aynı zamanda ittifakımızın kuvvetli olması, devamlı olması, ülkemizin aydınlığa kavuşması için oldukça kıymetlidir." dedi. Davutoğlu ise "Eğer bizler ortak aidiyet bilincini oluşturacaksak, Millet İttifakı ortak aidiyet bilincinin referans mekanı olacaksa her birimiz bilelim ki 'ben' demeyeceğiz. Biz biriz, biz değiştireceğiz, biz yapacağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 17.09.2022, 18:50
İki liderden 'altılı masa' mesajı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hür Düşünce Hareketi 1'inci Olağan Genel Kurulu'na iştirak etti.

Kılıçdaroğlu: Altı lider karar verecek

Kılıçdaroğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

"Millet İttifakı olarak ülkemizin kalkınmasını, büyümesini, üretmesini istiyoruz. Hürriyet, demokrasi, adalet istiyoruz. Bu güzel paydanın üstünde bir aradayız. O paydada bir olduğumuz için Türkiye gelecek yıllara güvenle bakacak. 

Demokratik yolları takip ederek otoriter yönetimi değiştireceğiz. Ülkemizde katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesi için üniversitelerin bilgi üretmesi gerekiyor. 

Ülkemizde kuvvetli bir sosyal devlet inşa edilmeli. Aksi halde barış ve huzur tesis edilemez. Herkesin aşının, işinin olması gerekiyor. 

Millet İttifakı'nın işi hiç de kolay değil fakat ülkemizi aydınlığa kavuşturma hususunda çok kararlıyız. 

Sürdürebilirliğin anahtarı ise liyakattir. En iyi yönetici kendisine minimum düzeyde gereksinim hissettiren kişidir. Devletteki liyakatin özü işte budur. 

Cumhurbaşkanı adayımızı açıklamadan evvel altı lider olarak biz neleri nasıl yapacağımızı tüm ayrıntılarıyla görüşüp karara bağlamak mecburiyetindeyiz. Ardından milletin önüne çıkmak mecburiyetindeyiz. O kararlar aynı zamanda ittifakımızın kuvvetli olması, devamlı olması, ülkemizin aydınlığa kavuşması için oldukça kıymetlidir."

Davutoğlu: 'Ben' demeyeceğiz

Davutoğlu ise şöyle konuştu:

"Yepyeni bir eşikteyiz. Demokrasi kültürümüzü ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz. Ülkemiz yeni bir yol ayrımında. Altı farklı bileşenin aynı masa etrafında toplanması en büyük gücümüz. 

Cumhur İttifakı'nın ilişkileri şeffaf değil, berrak değil. Bizim metinlerimiz belli, neler yapacağımız belli. Acaba Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan, kapalı kapılar arkasında neleri konuşuyorlar biliyor muyuz? Kendi kurmayları bunları biliyor mu? Organize suç örgütleriyle, mafyalarla anılan insanlarla girilen ilişkiler, geçtiğimiz her gün daha evvel Türkiye'nin en büyük düşmanı olarak ilan edilen yabancı güçlerin, şimdi bir dost haline gelebilmesi hangi dinamiklerin eseridir? Şeffaf olmayan hiçbir şey kalıcı değildir. Bizim masamız şeffaftır. 

Eğer bizler ortak aidiyet bilincini oluşturacaksak, Millet İttifakı ortak aidiyet bilincinin referans mekanı olacaksa her birimiz bilelim ki 'ben' demeyeceğiz. Bir biriz, biz değiştireceğiz, biz yapacağız." 

Yorumlar (0)