İhracı istenen Ümit Özdağ: Hiçbir yere gitmiyorum!

İYİ Parti'den ihraç edilmesi için hakkında imza toplanan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ,  "partiden ayrılmadığını ve hiçbir yere gitmediğini" söyledi. 

SİYASET 21.10.2020, 09:14
İhracı istenen Ümit Özdağ: Hiçbir yere gitmiyorum!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı olan Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile bağlantısının olduğunu ileri sürmüştü. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, İstanbul İl Başkanı Kavuncu'nun, FETÖ ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Türk Kazak İşadamları Derneği'nde yönetici olduğunu söylemişti. Özdağ, konuya ilişkin Genel Başkan Akşener'e de uyarıda bulunduğunu kaydetmişti.

Kavuncu, kendisi hakkında şu ana kadar herhangi bir soruşturma yürütülmediğini belirterek, Özdağ ile yargı önünde hesaplaşacağını ifade etmişti.

"Partiden ayrılmıyorum"

Bunun üzerine Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi amacıyla 39 ilçe başkanı tarafından imza toplanmıştı. 

Yaşananları yalnızca seyrettiğini belirten Özdağ, ihraç prosedürünün milletvekillerinde bu şekilde işlemediğini kaydetti. Özdağ, İYİ Parti'den ayrılmadığını ve hiçbir yere gitmediğini aktardı. 

"Her başvuru, disiplin soruşturmasına dönüşmüyor"

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partisinin 2'nci Olağan Kurultayı'nda "tasfiye" listesi iddiaları nedeniyle meydana gelen tartışmadan sonra bir süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantılarına katılım göstermiyor.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, teşkilatların böyle bir isteğe sahip olmasının, bunun gerçekleştirileceği manasına gelmediğini ifade etti. 

Koncuk, konunun önce Divan'a gelmesi ve Genel Başkan Meral Akşener'in değerlendirmeye alması gerektiğini belirtti. 

Konunun soruşturma halini alması için Genel Başkan Akşener'in de Merkez Disiplin Kurulu'na gitmesi gerektiğini aktaran Koncuk, şu anda böyle bir durumun mevcut olmadığını belirtti.

Koncuk, her başvurunun disiplin soruşturmasına dönüşmediğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)