İçişleri'nin suç duyurusuna Özdağ'dan sert yanıt

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Göç İdaresi Başkanlığı'nın, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirilmişti. Özdağ, suç duyurusunun ardından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Zafer Partisi lideri, "Örtülü istilaya direneceğiz." dedi.

SİYASET 11.05.2022, 19:35
İçişleri'nin suç duyurusuna Özdağ'dan sert yanıt

İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı'nın verdiği suç duyurusu dilekçeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

Zafer Partisi lideri Özdağ'ın sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamaların yanı sıra görsel ve yazılı medyaya yansıyan değerlendirmelerine de yer verilen dilekçe metninde, ülkemizdeki sığınmacılar üzerinden toplumsal huzur ve barışın hedef alındığı kaydedildi.

"Yargılanacaksınız..."

Ümit Özdağ, suç duyurusunun akabinde kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. "Türk milletinin ve Türk vatanının hakkını savunmakla suçlayabilir ve mahkum bile edebilirsiniz. Buna karşın örtülü istilaya direneceğiz." ifadelerini kullanan Özdağ, "Fakat sizler bağımsız yargının önünde vatana ihanet etmekten yargılanacaksınız. Türk milletinin vicdanında ise uzun bir süre evvel mahkum oldunuz zaten." dedi. 

Ne olmuştu?

Göç İdaresi Başkanlığı ile ortak bir çalışma yürüten İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili belge ve dokümanları hazırlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etmişti.

Hazırlanan dosyada, Özdağ’ın basında yer alan açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarına da yer verilmişti. Suç duyurusunda, “Sığınmacılar üzerinden toplumsal huzur ve barış ortamına zarar verilmek istenmektedir.” ifadeleri kullanılmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu metninde, “Ümit Özdağ tarafından konu hakkında yapılan açıklamalar, toplumu yabancı şahıslara karşı öfke ve tahrike teşvik etmektedir. Bu söylemlerin, demokratik değerlerle uyuşmadığı, toplumsal barışı hedef aldığı ve kamu güvenliğine zarar verdiği ortadadır.” denilmişti. 

Yorumlar (1)
AKM 2 yıl önce
adamsın ama bazen suyunu çıkarıyorsun az kaldı sonları gelmek üzere