İBB’ye bağlı şirket belge sahte demişti... Gerçek çıktı

Uğur Yaman, Binali Yıldırım ile beraber fotoğraf çektirmesi sebebiyle İBB’ye bağlı güvenlik şirketi tarafından işten çıkarıldığını ileri sürmüştü. Doktor raporunun sahte olduğu söylenerek işten çıkarıldığını belirten Yaman, konuyu Cumhuriyet Savcılığına taşıdı. Raporun gerçek olduğuna karar verildi.

SİYASET 19.04.2022, 13:05 19.04.2022, 18:17
İBB’ye bağlı şirket belge sahte demişti... Gerçek çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Metro İstanbul Ulaşıma ait güvenlik firması ekibinde güvenlik personeli olarak işini icra eden Uğur Yaman, 2020 senesinin ilk aylarında işten çıkarıldı. Söylenenlere göre, Uğur Yaman 2019 senesinde AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım ile beraber olduğu fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden yayımlamasına çalıştığı güvenlik firması tepki verdi.

Firma tarafından doktordan aldığı “Hasta kronik hastalığı olması sebebi ile idari izin verilmesinde engel yoktur” ifadelerinin bulunduğu muayene belgesinin gerçek olmadığını ve işten çıkarıldığını söyleyen Yaman, davacı oldu. Yaman durumla ilgili olarak kronik hastalığı sebebiyle ‘idari izinli’ olduğunu belirterek fotoğrafı yayımlamasında bir problem olmadığı açıkladı.

Savcılık rapora gerçek dedi

Uğur Yaman işten çıkarılması üzerine memleketi Adıyaman’a döndü. Adıyaman’da uzun bir süre iş bulamadığını söyleyen Yaman, adli soruşturmanın sonuçlanmasını bekledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen soruşturma sonucunda, Uğur Yaman’a ait belgenin doktor imzası ve ifadeleri ile gerçek olduğuna karar verildi. Savcılık kovuşturmaya gerek olmadığıyla alakalı karar verdi.

İşe dönmek istiyor

Tazminatını almak ve işine dönmek istediğini belirten Uğur Yaman, açtığı davada savcılık tarafından verilen kararı 26 Nisan’da mahkemeye kanıt olarak gösterecek. Mahkemeyi de kazanırsa yeniden İstanbul’daki işine gelecek olan Yaman, “Metroda güvenlik personeli olarak hizmet veriyordum. AK Parti’nin Küçükçekmece’deki tanıtım, SKM başkanlığı, mahalle görevlerinde yer aldım. Seçimlerde Binali Yıldırım ile beraber çekindiğim bir fotoğrafım vardı. O fotoğrafı sosyal medya hesabımdan yayınlayınca şirketteki yetkililerim yanlarına çağırdı. Bu fotoğrafı nasıl yayımlarsın, yasak olduğunu bilmiyor musun, şeklinde uyarıda bulundular. Pandemide idari izinli olduğuma dair doktor raporum bulunuyordu. Kronik olarak devam eden bir rahatsızlığım olduğu için raporum bulunuyordu. Raporlu olmama rağmen bana izin vermediler. Belgeyi aldığım doktoru aradılar ve aldığım raporu vermediğine dair işlem yapmasını istediler. Doktora bu isteklerinin yanı sıra ahlaksız teklifte bulundular ama doktor bunu kabul etmedi. Hakkımda belgede sahtecilikten işlem yaptılar. Bunun yanı sıra savcılığa suç duyurusunda bulundular. Belgeyi aldığım doktor savcılıkta verdiği ifadede imzanın tarafına ait olduğunu anlatınca ve belgenin sahte olmadığı açıklandı. 18 aydır işsizim. Aldığım raporla da 26 Nisan’da, mahkemedeki davada hâkimin karşısına çıkıp bu belgeyi göstereceğim. Nedeni şu ki, işten çıkarılışımı sahte rapor şeklinde ifade etmişlerdi. Aldığım belgenin de sahte olmadığı anlaşıldı. İnşallah yapılacak mahkeme sonrası tazminatlarımızı alacağız ve işe dönmüş olacağım.” dedi.

Yorumlar (0)