İBB Başkanı İmamoğlu, 15 Temmuz programında konuştu: "Tehdit devam ediyor"

CHP İstanbul teşkilatı, 15 Temmuz anma programına tam kadro katılıp şehitlere dualar okudu. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu millet, 15 Temmuz’da genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla tüm dünyaya bunu kanıtladı. Fakat dediğim gibi henüz bu süreç tamamlanmamıştır. Tehdit ortadan henüz kalkmamıştır." sözlerini kullandı.

SİYASET 15.07.2022, 14:38
İBB Başkanı İmamoğlu, 15 Temmuz programında konuştu: "Tehdit devam ediyor"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) anma töreni gerçekleştirdi.

Saraçhane'de bulunan başkanlık binasındaki Şehitler Panosu önünde gerçekleştirilen anma programında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Özgür Karabat, Gürsel Tekin, Gökan Zeybek, Turan Aydoğan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bazı meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Karanfil bırakıldı, dualar okundu

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törene, CHP'li vekiller ve parti teşkilatının tam kadro olarak katılması dikkat çekti.

Şehitler için törende Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında dualar okundu.

Törene katılanlar, ardından İBB binasına asılmış olan ve 97 şehidin adının yer aldığı pankarta karanfil bıraktı.

İmamoğlu: “Milletimiz ayakta durdu”

Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı açıklamalar yaptı.

15 Temmuz'da yaşanan tehlikenin, henüz tam anlamıyla ortadan kalkmadığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz günü, milletimizin egemenliğine, özgürlüğüne ve birliğine saldıranlar, cesaretle, kararlılıkla ve dirayetli duran milletimizi karşılarında dimdik ayakta buldular. Bu milleti zincire vurmaya çalışan herkes gibi bunlar da kaybetmeye mahkumdular. Çünkü bu toprakların çocukları, ilkokul sıralarından beri farkındalar ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunu korumak da milletimizin yine kendi ellerindedir. 15 Temmuz 2016’daki olaylar asla unutulmayacaktır. Şehir için tanklar yürütecek, silahsız vatandaşlara ateş açacak, yüce meclisin üstünde savaş uçağı uçuracak kadar aklını yitirmiş kişiye itaati, devlete hizmetten yukarda tutmuş hainler her zaman hatırlanacaktır. Allah milletimizi, devletin bahşettiği rütbe, unvan ve sorumluluğa itibar göstermeyerek farklı çıkar çevrelerinin takdiri ve ilgisinden medet umanlardan daima korusun. Devletimiz, bu tür kötü niyetli örgütlenme ve kişilere karşı milletimizi koruyacak mekanizmaları derhal devreye almak zorundadır.”

“Tehdit geçmiş değil”

İmamoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

“15 Temmuz’dan almamız gereken en önemli derslerden biri budur. Bu tehdit, ne yazık ki ülkemizin üzerinden henüz kalkmamıştır. Türkiye’de liyakate sahip olan ve yalnızca kamuya hizmet edecek, halka hesap verecek vatansever 86 milyon insanımız vardır. Onlar olduğu sürece bizim sırtımız, tabii ki yere gelmez. Bu millet, 15 Temmuz’da genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla tüm dünyaya bunu kanıtladı. Fakat dediğim gibi henüz bu süreç tamamlanmamıştır. Tehdit ortadan henüz kalkmamıştır."

Yorumlar (0)