Hz. Muhammed ile Vatan Partisi’ni kıyaslamıştı… Perinçek’ten yeni açıklama

Kısa süre önce Hz. Muhammed ile Vatan Partisi’ni kıyaslayan sözleri ile tepki çeken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten yeni açıklama geldi. Perinçek, “Bu, Hz. Muhammed’e bir övgü. Korkacak bir şey yok. Burada siyaset-tebliğ kıyaslaması yok, anlayana tarih dersi var” dedi. 

SİYASET 02.09.2022, 10:48
Hz. Muhammed ile Vatan Partisi’ni kıyaslamıştı… Perinçek’ten yeni açıklama

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Ulusal TV’nin Bodrum’daki canlı yayınına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, burada partililer ile “Türkiye Nereye Gidiyor?” isimli bir söyleşi gerçekleştirmişti. Söyleşide Hz. Muhammed ile ilgili de cümleler kuran Perinçek, “Vatan Partisi büyük çözümün partisi. Hz. Muhammed Mekke’de tebliğde bulunduğunda ona kaç kişi biat etti? Bir senede 40 kişiyi buldu. Biz en azından 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed’den çok daha ileri bir seviyedeyiz” şeklinde konuşmuştu. 

“Hiçbir siyasi parti, kendi çalışmalarını Hz. Muhammed’in tebliği ile mukayese edemez”

Perinçek’in bu sözleri sonrası tepkiler çığ gibi arttı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Doğu Perinçek’in ifadeleri baştan aşağı yanlış. Bir siyasi oluşumun kendisini Hz. Muhammed’in tebliği ile kıyaslaması kadar akıl dışı ve mantıksız bir durum söz konusu olamaz. O parti veya bu parti konusu değil. Hiçbir siyasi parti, kendi çalışmalarını Hz. Muhammed’in tebliği ile mukayese edemez. Bu, haddini bilmezliktir. Herhangi birisinin dini konularla siyasi alanı kıyaslaması mantık dışıdır” diyerek tepkisini dile getirmişti. 

“Namuslu kişiler benim dediğimi her türlü anlar”

Kendisine gelen peş peşe eleştiriler sonrası Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’ten yeni açıklama geldi. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yeni bir mesaj yayımlayan Perinçek, şu ifadeleri kullandı:

“Dün bana Diyanet’ten bir kişi telefon etti. Kendisi, 'Bizim ne anlattığımız değil nasıl anlaşıldığı önemlidir. Yanlış anlaşıldıysa hata bendedir’ dedi. Ben de ona dedim ki, 'Biz dürüst insanların anlayacağı şeklide anlatıyoruz. Namuslu kişiler benim dediğimi her türlü anlar.' Ben ne söyledim konuşmamda? Hz. Muhammed, Atatürk, büyük ve kıymetli mücadelelerin önderleriydi. Onlar çok az insanla mücadele etmeye başladılar, sonra hızla çoğaldılar. Vatan Partisi de bu yolu takip edecek. Bunu başka türlü nasıl anlayabilirsiniz? Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz. Haklı bir mücadele oldukça az insanla başlar. Ardından milyonlarca kişiyi peşinden sürükler. Bu, Hz. Muhammed’e bir övgü. Korkacak bir şey yok. Hz. Muhammed'in örnek gösterilmesi, onu sevenler tarafından ancak alkışlanır. Burada bir siyaset-tebliğ kıyaslaması yok, anlayana tarih dersi var."



Yorumlar (0)