Hükümetten S-300 açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Girit’teki S-300’lerin hazırlandığı iddiası ile ilgili olarak, "Bende böyle bir teyitli bilgi yok. Bir tarafta gözünüzün önüne TSK’nın iradesini getirin. Bunların uğraştığı işler çocukça işler." dedi.

SİYASET 07.12.2019, 12:27
Hükümetten S-300 açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Londra'daki dörtlü zirvede şimdiye kadar Türkiye'ye ne yapması gerektiğini söyleyenlerin o toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aslında onların ne yapması gerektiğini duyduğunu ve hiçbir şey diyemediklerini söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör konusundaki çifte standardın en vahim konu olduğunu belirtti.

Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" çıkışı ile ilgili bir soruya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ilginç bir örnekle cevap verdi. Ömer Çelik, "Şimdi bir ülkenin başbakanı olan arkadaşıma bir gün dedim ki Macron bir Avrupa ordusu kurmaktan bahsediyor. 'Sadece beş sene orduya hangi dilde emir vereceklerini tartışırlar.' dedi." şeklinde konuştu.

Batıdaki İslam karşıtlığı

Batıdaki İslam karşıtlığını matruşka örneği ile açıklayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Siyasi bir matruşka var. En dışta Erdoğan düşmanlığı, altında Türkiye düşmanlığı, onun da altında İslam düşmanlığı. Devam edin anti semitizm çıkar. Avrupa’nın temel demokratik değerlerine de düşmandır bunlar. Anti semitizm ve Avrupa değerlerine düşmanlığın bir bedeli olacağı için bunları saklarlar. Erdoğan, Türkiye ve İslam düşmanlığı üzerinden yürütürler bunu." dedi.

Türkiye-Libya arasındaki mutabakat

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakatla ilgili olarak da Ömer Çelik şunları söyledi:

"Libya ile yapılan bu anlaşma çok önemli. Büyük bir hamle. Yoğun gündem içinde biraz kayboldu. Türkiye’yi doğu Akdeniz’deki normal egemenlik alanımızın dışına itme projesi darmadağın oldu. Gaz güvenliğinin kilit ülkesi Türkiye’dir. Türkiye’nin husumet sebebiyle gazı kestiği doğal kaynağı engellediği görülmüş müdür? Bizim siyasi tarihimizde yok böyle bir şey."

Suriye rejimi ile temas mı kuruldu?

Esed rejimi ile temas kurulup kurulmadığı sorulan Çelik, "Askeri birimlerin istihbaratın temas kurması doğaldır. Bu kadar insanı öldüren birine karşı pozitif bir sonuç çıkmaz. Bazı işler vardır tarihte sadece sizi ilgilendirmez. Gelecek nesillere ya bir onur ya da bir utanç olarak bırakırsınız. Bununla diyalog kurar mısınız diye bir şey… O zaman şimdiki tavırlarımızı neden koyduk?" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın S-300’leri hazırladığı iddiası

Yunanistan'ın Girit Adalarında S-300 füze savunma sistemlerini hazırladığı yönündeki iddialarla ilgili olarak da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bende böyle bir teyitli bilgi yok. Bir tarafta gözünüzün önüne TSK’nın iradesini getirin. Bunların uğraştığı işler çocukça işler. Böyle bir şey de yapıyorlarsa, bu S400 meselesiyle uğraşanların meselesi olur." diye konuştu.

Davutoğlu ve Babacan'ın yeni parti hazırlıkları

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni parti hazırlıkları ile ilgili bir soru karşısında Ömer Çelik, "Siyasette her şeyi takip ediyoruz. Siyasetle ilgili genel değerlendirmemiz dışında bu konuyla ilgili özel bir değerlendirmemiz yok. AK Parti’nin rakibi kendisidir. Biz ne yapacağımız odaklanmış durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Külliye'ye giden CHP'li" tartışmaları

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden CHP'li" tartışmasında Ömer Çelik, "Ben olayı kimin yaptığını buldum. Bir kod vereceğim. Kim diyorsa ki bu işin arkasında saray var onlar yaptı. Bu bilgiyi veren CHP’li CHP genel başkanından onay aldığını söylemişti. CHP genel merkezi “biz yanlış bir yaklaşıma girdik özür diliyoruz” demeliydi. Bundan sonra bile bu komployu bize saray kurdu kim diyorsa bunu onlar yapmıştır." dedi.

Yorumlar (0)