HÜDA PAR’dan “başörtüsüne anayasal güvenceye" destek

Geçmiş zamanlarda başını örttüğü için okullardan öğrencilerin atıldığını ifade eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bu şekilde mağduriyetlerin bir daha görülmemesi adına başörtüsünün anayasal güvence içerisine alınması gerektiğini dile getirdi.

SİYASET 17.11.2022, 15:46 17.11.2022, 15:50
HÜDA PAR’dan “başörtüsüne anayasal güvenceye" destek

Gaziantep’te bir otelde basın toplantısı düzenleyen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Yapıcıoğlu, burada gündemi değerlendirdi. Yapıcıoğlu’nun ele aldığı konular içerisinde “başörtüsüne anayasal güvence” vardı.

“Türkiye normal bir yer değil, güvence sağlanmalı”

İnancı sebebiyle başını örten kişilerin ne şekilde giyinmesi gerektiğine dair herhangi bir hukuki düzenleme getirilmesini doğru görmediklerini fakat Türkiye'nin normal bir yer olmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda baş örtüsü ile ilgili oldukça büyük sorunlar meydana geldi. Başını örttüğü gerekçesiyle insanlar memuriyete sokulmadı, okullarından atıldı. Bu yaşanırsa eğer, buna benzer bir durum daha görülmemesi için sağlam bir güvenceye ihtiyaç bulunuyor. Çalışmanın felsefi temelini atlamadan yani anayasal düzenleme üzerinden bu hakkı inşa etmek, zaten korunması gerekli olan bir hakkı güvence içerisine almanın ihtiyaçlar içerisinde bulunduğunu düşünmekteyiz. Bu düşünceye anayasal bir güvence sağlanması şeklinde adım atılması bizlerin tercihidir" dedi.

“Köpek terörüne dur denmelidir”

Sokak hayvanlarının ve sahipsiz köpek probleminin büyük bir sorun teşkil ettiğini aktaran Yapıcıoğlu, "Bu durum ya can kaybına ya da ölümlere neden oluyor. Avrupa'da 5 kadar ülke gezdik. Hiçbir köpek başıboş şekilde gezmiyor. 12 gün süresince gezdik ve bir tane sokak hayvanına denk gelmedik. Türkiye’de köpekler sürüler oluşturuyor. Afrika vahşi köpeklerine benzer şekilde bulduklarına saldırıyorlar. Bu durum bir çözüm sağlanmalı, köpek terörünü durduracak yol haritası çizilmeli. Bu durumun çözümü hem belediyelere hem de hükümete düşmektedir. Başı boş olan köpekler kesinlikle bir bölgede toplanmalıdır." şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)