"Hiçbir CHP'li gizli saklı yanımıza gelmedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güya bir CHP'li casus filmlerine taş çıkartacak senaryo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip bizimle görüşmüş. Hiçbir CHP'li gizli saklı yanımıza gelmedi." dedi. 

SİYASET 26.11.2019, 12:12 26.11.2019, 23:39
"Hiçbir CHP'li gizli saklı yanımıza gelmedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li bir siyasetçi ile Beştepe’de bir araya geldiği ve kendisinin bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddialara bir kez daha yanıt verdi. Erdoğan, "Güya bir CHP'li casus filmlerine taş çıkartacak senaryo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip bizimle görüşmüş. Hiçbir CHP'li gizli saklı yanımıza gelmedi.Hiçbir CHP'liye genel başkan olması için telkinde bulunmadık. Çünkü Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir başkan olamaz." dedi. 

Bölgedeki gelişmeler karşısında kararlı ve onurlu bir duruş sergilediklerini kaydeden Erdoğan, "Ülkemizin gelecek asrını belirleyecek harekatlar yürütüyoruz. Dünyadaki mazlumların sesi olarak itirazlarımızı en yüksek sesle dile getiriyoruz. Bunları yaparken bedel ödememiz kaçınılmazdır. eski Türkiye gibi kabuğumuza çekilip iç çekişmelerle uğraşmıyoruz. Ülkemizin her bölümünde 81 vilayetinin tamamında milletimizle gönül bağı güçlü bir teşkilat yapısıyla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasındaki tartışmaya ilişkin Erdoğan, "Önce bir grup başkanvekili TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'yi temsil eden grup başkanvekilimize "bu hanıma haddini bildirin" diyor. Bir de "ulan" diye ifade kullanıyor. Şizofrenik vakalar sadece caddelerde değil parlamentonun içinde de var. Bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Yapamazsak Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosuna yazık olur. Bunun temizliğini yapmalıyız. Grup başkanvekilimiz kişisel haklarını savunmak için gerekeni yapacaktır." ifadelerini kullandı. 

"28 Şubat zihniyetinin kalıntılarını tartışmayla görmüş olduk"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu zat, 'Dokunulmazlığımdan vazgeçiyorum, gereken yapılmalı' demelidir. Yüreğin varsa dokunulmazlığı kaldır, hukukta gereken mücadeleyi verelim. 'Kadına şiddet' diyeceksin karşı çıkacaksın, tokat atanlar diyeceksin karşı çıkacaksın, bunun istismarını yapacaksın. TBMM'de benim dokunulmazlığım var ulan diyeceksin, haddini bildirin' diyeceksin. Biz bunları görmek istemiyoruz. Türkiye, demokrasisine sahip çıkarak 28 Şubat zihniyetini gömmüştür. Ama bunun kalıntılarının varolduğunu Meclis'teki tartışmayla görmüş olduk. 

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne CHP'liler de gelebilir"

"Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin Erdoğan, "Güya bir CHP'li casus filmlerine taş çıkartacak senaryo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip bizimle görüşmüş. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir, herkes gibi CHP'liler de gelebilir. 15 Temmuz'un ardından Bay Kemal de gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Muharrem İnce bizimle görüşmek için Külliye'ye değil ama partimize gelmiştir. Sayın İnce ile orada bir görüşme yaptık. Sayın İmamoğlu da geldi onu da kabul ettik. Tüm büyükşehir belediye başkanlarını da kabul ettik. Külliye benim şahsi malım değil, milletin varlığıdır." dedi. 

"Kılıçdaroğlu'dan daha ideal genel başkan olmaz"

Son günlerdeki tartışmanın bambaşka mecralarda cereyan ettiğini kaydeden Erdoğan, "Londra'da tedavi gören ve örnek olamayacak bir gazeteci var. Buna göre 9 Kasım'da bir CHP'li, plakası değiştirilmiş bir araçla Külliye'ye gelip bizimle görüşmüş, farklı plakalı bir araba ile gitmiş. Görüşmede biz 'Senin CHP Genel Başkanı olman gerekir' demişiz.  Bu iddianın neresini düzeltelim bilemiyoruz. Gizli saklı hiçbir CHP'li yanımıza gelmedi. Bunlar Külliye'yi kendi merkezleri gibi sanıyor. Kimseye genel başkan olma telkininde bulunmadım, çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'dan daha ideal genel başkan olmaz. CHP'nin başında kimin olduğundan bizene. Olmayan görüşmeyi ortaya atan gazeteciyi siciline bakarak mazur görebiliriz. Bugünkü yazısında özür dilemiş. Bizden de özür dilemiş, teşekkür ederiz. Peki CHP Genel Başkanı'na ne demeli? Kendisi 'Hata ettim, özür dilerim' diyemedi." şeklinde konuştu

"İstanbul susuzluğa doğru gidiyor"

Erdoğan, CHP'ye tepki göstererek, "Mahalli seçimlerde kazandıkları birkaç belediye bunların dengesini iyice bozdu. 'Biz bu şartlarda Ankara'yı yönetemeyiz' diyorlar. 'Ankara'nın suyundaki kiri temizleyemiyorum' diyorlar. Devletten parayı alıyorsun. Parayı yönetme sanatını icra etmen lazım. 3 ay gibi bir süre sonra havalar böyle giderse İstanbul susuzluğa doğru gidiyor. Ankara'da da benzer durum var. Ankara'da atık su noktasında sıkıntılar var. Madem bu horona girdin bunları yapacaksın. Borçlanma konusunda Meclis belirli sorunmlulukları üzerine alamaz. Kendilerini en güçlü hissettikleri dönemde yaşadıkları ortada. Rabbim ülkemizi ve milletimizi CHP afetinden korusun. Bunca yıl başbakanlık yaptım, cumhurbaşkanlığı yaptım; en çok hayıflandığım konulardan biri, şöyle dişime göre bir ana muhalefet bulamayışımdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bozdağan TSK envanterine girecek"

Milli füze "Bozdoğan"ın ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladığını vurgulayan Erdoğan, "Bozdoğan füzesi, 2020 yılında uçaktan test atışlarının tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girecek. Dünyada sadece 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füze, milli muharip uçaklarımıza ve F-16'lara monte edilecek." diye sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)