HDP’nin ikinci adresi CHP Genel Merkezi oldu 

Muhalefet partileriyle tek tek görüşen HDP heyeti, DEVA Partisi Genel Merkezi’nin ardından CHP’nin yolunu tuttu. Önceden basının karşısına aynı karede çıkmaktan uzak duran HDP ve CHP’li siyasiler, bu kez aynı karede poz verip yan yana açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından ise soru almadan basın odasını terk ettiler.  

SİYASET 28.12.2021, 15:18
HDP’nin ikinci adresi CHP Genel Merkezi oldu 

Muhalefet partileriyle görüşen ve 2023 seçimleri yolunda stratejilerini belirleyen HDP heyeti, sabah saatlerinde DEVA Partisi Genel Merkezi’nde Ali Babacan ile bir araya geldi. DEVA’nın ardından soluğu CHP Genel Merkez binasında alan HDP’li siyasiler, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP heyeti ile verimli görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 



Soru almadan açıklamayı sonlandırdılar 

Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki görüşmelerinin aksine bu kez aynı karede bulunmaları, dikkatlerden kaçmadı. Görüşmelerin olumlu geçtiği yönünde kısa değerlendirmelerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’li siyasiler, soru almadan basın toplantısını sonlandırdı.  



“Bizim için her görüş değerlidir” 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan cümleler şu şekildeydi: “Ülkemiz ve bizler, kavgalar sebebiyle büyük acılar çektir. Artık kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Artık bir araya gelerek diyalog sürecini başlatmalıyız. Ülkemizde çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Bu görüşmemizde ülkemizdeki sorunları masaya yatırdık ve genel başkanlar olarak düşüncelerimizi, çözüm önerilerimizi dile getirdik. Emeklinin, çiftçinin, esnafın sorunlarından konuştuk. Tabi ki farklı düşündüğümüz konular da var ancak her görüş bizim için değerlidir. Buradan kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum.” 

Pervin Buldan ise konuşmasında Roboski katliamının yıl dönümü olduğunu dile getirdi ve ardından, Emine Şenyaşar’ın adalet talebini yineledi ve toplumun, adalet talebine ses olması gerektiğini dile getirdi.  

Yorumlar (0)