HDP’li Günay’dan Meclis’i karıştıracak sözler: “Bunun adı soykırım”

Suriye’nin kuzeyinde yeni bir harekatın başlangıcını duyuran MGK’nın açıklamalarının ardından değerlendirmede bulunan HDP Sözcüsü Ebru Günay, sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonların “Kürtleri yok etme” amacı taşıdığını ifade etti. Öte yandan MSB, PKK terör örgütü ve uzantılarının sonunu getirmek konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

SİYASET 27.05.2022, 11:57 27.05.2022, 12:05
HDP’li Günay’dan Meclis’i karıştıracak sözler: “Bunun adı soykırım”

Türkiye, sınır ötesi operasyonlarla PKK terör örgütünün sonunu getirmeye kararlı. Dün düzenlenen MGK toplantısının sonucunda da Suriye’nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatılmasına karar verilmişti. Tel Rifar, Menbiç, Ayn el Arab ve Ayn İsa’nın hedef alınacağı operasyonlarda 15 bin kilometrelik alanın temizlenmesi için planlama yapılırken bu konuya ilk itiraz HDP kanadından geldi.



HDP Sözcüsü, “soykırım” dedi

HDP, başlatılacak operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar dile getirdi. Sancar, muhalefet partilerine, yeni operasyonlara karşı gelmeleri için uyarıda bulundu. HDP kanadından ikinci açıklama da Sözcü Ebru Günay’dan geldi. Günay, Kürtlere karşı bir tür soykırım yapıldığını belirterek yeni operasyon planının, bölgede yaşayan halkların geleceğini silmek olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)