HDP’den "adaylık" vetosu geldi: “Kabul görmeyecekler”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamada bulunan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun aday olarak çıkarılması halinde HDP seçmeni tarafından bu durumun kabul görmeyeceğini ifade etti.

SİYASET 20.09.2022, 17:39
HDP’den "adaylık" vetosu geldi: “Kabul görmeyecekler”

2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlere az bir süre kala muhalefet kanadında Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları devam ediyor. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşulurken, HDP kanadından gözleri o tarafa çeviren bir açıklama yapıldı.

“İmamoğlu HDP seçmeni tarafından kabul görmez”

Ekrem İmamoğlu'nun muhtemel adaylığı ile ilgili konuşan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, muhalefet tarafından ortak adayı olarak çıkarılması durumunda HDP seçmeni kanadından kabul görmeyeceğini dile getirdi.

“Solcu gibi davranıyor, sağdan kopamıyor”

Bir basın kuruluşuna açıklamada bulunan Encü, "İmamoğlu gibi solcuymuş gibi duran ancak sağdan hiçbir zaman ayrılmayan, hangi siyasi düşünceyi içerisinde barındırdığı bile anlaşılmayan, bir taraftan Deniz Gezmiş'i güzel hatırlarla anan, diğer taraftan da Alpaslan Türkeş'i dilinden düşürmeyen bir siyasi kişi bizler tarafından kabul görmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“Eğer seçimi kazanmak istiyorlarsa…”

Mansur Yavaş’ın adaylık kriterlerine uymadığını ifade eden Encü, "Eğer muhalefet tarafı bu seçimlerden galip olarak çıkmayı düşünüyorsa toplumun her kesimini içerisine alan, onların problemlerini çözeceğini ne bir şekilde dile getiren bir kişiyi aday çıkarmalı. Mansur Yavaş ve Meral Akşener, geçmiş dönemlerdeki söylemlerinden dolayı adaylık kriterlerine uymuyor.” dedi.

Yorumlar (0)