HDP’de seçim için yol haritası: Selahattin Demirtaş açıkladı

Seçimlere kısa bir süre kala Ankara’da hareketli anlar yaşanıyor. Birçok parti adayını belirledi. Bu noktada HDP’nin kapatılma ihtimaline yönelik bir adım atması bekleniyordu. Beklenen haber ise Selahattin Demirtaş’ın sosyal medya hesabından geldi.

SİYASET 15.03.2023, 09:44
HDP’de seçim için yol haritası: Selahattin Demirtaş açıkladı

Halkların Demokratik Partisi, kapatılma durumu sebebiyle seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarına devam ediyor. HDP'nin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan “seçime katılma yeterliliği olan partiler” içerisinde bulunan Yeşil Sol Parti ile seçimlerde bulunma sürecinde gelişmeler sürüyor. Uzunca bir süredir ele alınan “HDP'nin seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında katılma” konusu ile ilgili Selahattin Demirtaş’tan açıklama geldi.

Bugün resmiyet kazanması bekleniyor

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Yeşil Sol Parti'ye işaret etti.

HDP'de konu ile ilgili son kararın ise bugün düzenlenecek MYK görüşmelerinde verilmesi bekleniyor. Bugün düzenlenecek olan MYK toplantısı ile beraber söz konusu kararın netlik kazanarak açıklanacağı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)