HDP: Zor koşullarda çalışan sağlık emekçileri...

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını, maaşlarında kalıcı düzeltme yapılması gerektiğini söyledi.

SİYASET 10.02.2021, 16:16 11.02.2021, 09:45
HDP: Zor koşullarda çalışan sağlık emekçileri...

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 pandemisinde en çok risk grubunda bulunanların başında sağlık emekçileri geldiğini kaydederek, salgının başında alkışlanan sağlık emekçilerinin emeklerinin karşılığını hiçbir zaman alamadıklarını, alkışlarla iktidara protesto yapan konuma düştüklerini iddia etti.

Tavan ek ödemelerinden sadece sağlıkçıların çok küçük bir bölümünün yararlanabildiğini ileri süren Ayşe Sürücü, kimi hastanelerde hemşirelerden hasta bakım personeline, güvenlik görevlisinden temizlik hizmetleri görevlisine kadar hiçbirine ek ödeme yapılmadığını iddia etti.

"Sağlık emekçileri çok ağır şartlar altında çalışıyor ve onlara maaşlarında kalıcı düzeltme yapılması gerekiyor" diyen HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, sağlık çalışanlarının tüm bunları hak ettiğini ifade etti.

Sağlık sistemi içinde Şanlıurfa'nın mağdur durumda olduğunu ve halk sağlığının görmezden gelindiğini ileri süren Ayşe Sürücü, iktidarın ayrımcı politikalardan ve bölgesel eşitsizlik politikalarından vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Şanlıurfa'da kan merkezi olmadığını söyleyen Ayşe Sürücü, aranan bir kan grubunun Gaziantep'ten getirtilebildiğini iddia etti. Ayşe Sürücü, Şanlıurfa'da yaşandığını ileri sürdüğü eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi.

Yorumlar (0)