HDP'ye yeniden kapatma davasına AK Parti'den ilk yorum

Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması talebiyle ikinci defa Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davaya dair konuştu. Çelik, "Eksikliklerin tamamlanmasıyla ile tekrar başlayan bir süreç." yorumunda bulundu.

SİYASET 07.06.2021, 18:46
HDP'ye yeniden kapatma davasına AK Parti'den ilk yorum

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının sonrasında açıklama yaptı.

Son derece korkunç bir tablo oluştuğunu dile getiren Çelik, Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilaja vurgu yaparak konuşmasına başladı. 

Çelik, Marmara için hazırlanan acil eylem planının tavizsiz bir biçimde uygulanacağını belirtti. 

Deniz salyası kabusu

Sözcü Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Konunun TBMM'de takibi yapılacak, önergeler sunulacak. Bakanlığımızın açıkladığı plan tavizsiz bir biçimde uygulanacak. 

Hayvan hakları yasası

Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. Son defa bunu değerlendireceğiz. TBMM kapanmadan bu yasa geçecek. Özellikle bu husustaki haberleri duydukça bizim içimiz acıyor, hayvanlar bizim yaşamımızda kader arkadaşlarımızdır. Her biri birer can taşımaktadır.

Karadeniz'deki keşif

İlk olarak deniz tabanında üretim tesisleri oluşturulacak. Bu tarihi keşfe dahi siyasetçiler rahatsızlık gösteriyor, eleştiride bulunuyorlar. Allah herkese ülkemizin başarıları ile sevinmeyi nasip etsin.

Yunanistan'a göçmen eleştirisi

Üzülerek dile getiriyorum ki Yunanistan'da göçmenleri vazgeçirmek için ses bombaları devreye alındı. Hudutlarını, AB (Avrupa Birliği) hudutlarını korumak için. Bunu bir silah olarak kullanıyorlar. Hudutlarınıza bu insanlar gelmesin diye bu silahı kullanacaksınız, ardından insani değerlerden söz edeceksiniz.

Adeta söz konusu ülkeye hukuku her türlü çiğneme görevi verilmiş. Bu insanlık dışı silahların kullanılması utanç vericidir.

Avrupa demokrasisi Akdeniz'e gömülüyor. Bu mazlumlara ses bombası uygulamak nedir? Bundan daha vahşi bir şey olabilir mi? Silahı olmayan insanlara ses bombası atılacak, ardından da bunu AB'nin hudutlarını koruma maksadıyla yaptığını söyleyeceksiniz.

Ahmet Şık soruşturması

Bunlar silahlı terör örgütü söylemleridir. Milletvekili sıfatı taşıyan bir insanın bu cümleleri kullanması herkes tarafından kınanmalı. Böyle düşünüyorsa Meclis'te ne işi var? Bu iki yüzlülüktür. 

Erken seçim çağrıları

Seçimler Haziran 2023'te yapılacaktır.

HDP'ye ikinci kapatma davası

Eksikliklerin tamamlanmasıyla ile tekrar başlayan bir süreç."

Yorumlar (0)