HDP'nin aday kararına Babacan'dan yorum

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayacağını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, önceliklerinin iktidarın değişmesi olduğunu söyledi. Altılı masanın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir canlı yayında bu kararı yorumladı.

SİYASET 22.03.2023, 13:51 23.03.2023, 09:30 Hakan Öksüz
HDP'nin aday kararına Babacan'dan yorum

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere iki aydan az bir süre kalmışken HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyordu. Emek ve Özgürlük İttifakı adına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, söz konusu duruma açıklık getirdi. AK Parti iktidarının bir an önce değişmesi gerektiğine vurgu yapan Buldan, kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarmayacaklarını söyledi.

Babacan: "İki adayın öne çıkacağı bir tablo görünüyor"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gelen soru üzerine Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kararını değerlendirdi. Yarışın Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında geçeceğini söyleyen Babacan, "Ne kadar parti desteklerse o kadar iyi, böylece seçilme ihtimali artacaktır. İki adayın öne çıkacağı bir tablo görünüyor. Bunu görmek lazım." yorumunda bulundu.

İnce ve Oğan'a mesaj mı?

Babacan'ın bu sözlerinin, adaylıklarını açıklayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a bir mesaj niteliğinde olduğu sosyal medyada konuşuldu.

Yorumlar (0)