HDP'li Tuma Çelik için en az 12 yıl isteniyor

"Nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla eski HDP Milletvekili Tuma Çelik için hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Tuma Çelik için en az 12 yıl isteniyor.

SİYASET 08.01.2021, 17:13 09.01.2021, 15:29
HDP'li Tuma Çelik için en az 12 yıl isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski HDP'li olan Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik için "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla yazılan iddianame Ankara 8. ACM (Ağır Ceza Mahkesi) tarafından kabul edildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, Tuma Çelik ile ilgili, "nitelikli cinsel saldırı" suçu işlediği gerekçesiyle en az 12 yıl hapis cezası istendi.

Tutuksuz durumdaki tecavüz sanığı Tuma Çelik, Ankara 8. ACM'de (Ağır Ceza Mahkemesi) 24 Şubat 2021 tarihinde mahkeme heyetinin karşısına çıkacak.

Tuma Çelik ve tecavüz olayı!

Tuma Çelik'in, Mardin ilinin Midyat ilçesinde 31 Mart'ta yapılan yerel seçim çalışmaları esnasında, bir dernekte tanışarak görüştüğü D.K. isimli kadına tecavüzde bulunduğu ileri sürülmüştü.

Cinsel saldırı olayının gündemi yoğun olarak meşgul etmesi sebebiyle HDP'den istifa etmek zorunda kalan Tuma Çelik'in, 7 Ekim 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma açılmıştı. Savcılık talimatı üzerine polis ekiplerinin nezaretinde kan örnekleri alınan Tuma Çelik, daha sonra soruşturmayı yapan Başsavcı vekiline giderek ifade vermişti.

Yorumlar (0)