HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu 4 ay sonra yeniden milletvekili

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararına yönelik Başkanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulunda okunmasından sonra milletvekilliği vasfını yeniden kazandı. 

SİYASET 16.07.2021, 16:26 18.07.2021, 08:52
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu 4 ay sonra yeniden milletvekili

HDP'li Gergerlioğlu, 4 aylık aradan sonra tekrar milletvekiliği görevine döndü.

Gergerlioğlu, 4 ay sonra tekrar Meclis’te

1 Temmuz’da Anayasa Mahkemesi'nin Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başvurusuna oy birliği ile “hak ihlali” kararı vermesine uyan yerel mahkeme, kararını Meclis Başkanlığı'na yolladı.

Kararın Meclis Genel Kurulu'nda okunmasından sonra Ömer Faruk Gergerlioğlu, 4 aylık aradan sonra milletvekili görevine tekrar dönmüş oldu.

Ne olmuştu?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP'nin Kocaeli Milletvekili olarak 24 Haziran 2018 seçimlerinde Meclis'e girmişti.

Gergerlioğlu, sosyal medyada bir haberi paylaşması sebebiyle “Terör propagandası yapmak” suçlaması üzerine hakkında dava açılmış ve daha sonra 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezanın kesinleşmesi ile 17 Mart 2021’de hükmün Genel Kurul'da okunmasıyla beraber milletvekilliği düşmüştü. Karara itiraz eden Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te gözaltına alınmış ve 2 Nisan’da ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gergerlioğlu, bunun üzerine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmış ve Yüksek Mahkeme’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından 6 Temmuz’da tahliye edildi. Genel Kurul'da kararın okunmasıyla beraber Gergerlioğlu, milletvekilliği görevine geri dönmüş oldu.

Yorumlar (0)