HDP'li Mithat Sancar: "PKK ile bağlantımız yok"

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “PKK ile bizim hiçbir bağımız yok. 10 milyon oyumuz var. Türkiye’yi bölmek isteyen 10 milyon kişi mi var?” sözlerini kullandı. 

SİYASET 12.07.2022, 16:23 13.07.2022, 08:53
HDP'li Mithat Sancar: "PKK ile bağlantımız yok"

PKK terör örgütü ile ilişkileri tartışılan HDP’de, Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan açıklama geldi.

“PKK ile ilişkimiz yok”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye'nin bütünlüğü içinde HDP'nin demokratik çözüm konusundaki kararlı yürüyüşünü devam ettirdiğini belirterek, PKK ile bir bağının olmadığını ifade etti.

Sancar açıklamalarında, "HDP şu anda eğer gerçekten onların iddia ettiği gibiyse, bu kadar kabul ve teveccühü nasıl görsün?" sözlerini kullandı.

Konuşmasının devamında Mithat Sancar, "Herkes şunu anlıyor: 8-10 milyon oy bandı arasında gidip geliyoruz. Türkiye'yi bölmeye çalışan 10 milyon kişi mi var, hayır. Başka bir örgüt, PKK ile bir ilişkimiz yok, bunu birçok kez söyledik. Kendimiz kararlarımızı alıyoruz." şeklinde konuştu. 

“Artık bize soru sorulmuyor"

Sancar, artık kendilerine soru sorulmadığını aktararak, "Her şey enine boyuna toplantıda tartışılıyor. Bizi izlediklerinden şüphemiz yok. Kapatma davası açtılar bize, Anayasa Mahkemesi söz konusu iddianameyi geri yolladı. 'Bu ne rezalet?' gibisinden. Tüm bunlar ortadayken artık bize bu soru sorulmuyor. HDP demokratik siyasette tüm saldırılara rağmen ısrarcı olmayı sürdürüyor. Türkiye'nin bütünlüğünde demokratik çözüm konusundaki kararlı yürüyüş devam ediyor. Bu anlamda en ufak bir şüphe yok, birçok kesim buna ikna olmuş halde. İkna olmayanlara kendimizi anlatmak görevimizdir." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (1)
Ylcn 2 yıl önce
Buna herkez götüyle güler