HDP'li Buldan'dan Akşener açıklaması: Doğru isim değil!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayının kim olacağına ilişkin görüşlerini aktaran HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye'nin yönetimine bir kadın gelmeli ancak Meral Akşener doğru isim değil. Daha demokratik ve bağımsız birisi olmalı." ifadelerini kullandı.

SİYASET 24.07.2022, 13:49 Hakan Öksüz
HDP'li Buldan'dan Akşener açıklaması: Doğru isim değil!

2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak isimlere dair belirsizlikler sürüyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak ancak muhalefet cephesi henüz bir aday üzerinde uzlaşmış değil. Muhalefet partilerinin liderlerinin buluştuğu 6'lı masa toplantılarında ele alınan konu hakkındaki bekleyiş sürüyor. 

Muhalefetin adayı kim olacak?

Aday olacağına ilişkin iddiaları reddeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, görevini sürdürmeye devam edeceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener'in ismi de zaman zaman gündeme geliyor. Muhalefetin 6'lı masasına alınmayan HDP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da merak ediliyor.

"Bir kadın yönetmeli ancak Meral Akşener doğru isim değil"

Armağan Çağlayan'ın YouTube üzerinden yayınlanan programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanı adayı konusundaki görüşlerini açıkladı. 
Türkiye'nin yönetiminin bir kadına emanet edilmesi gerektiğini kaydeden Buldan, "Meral Akşener ismi gündeme geliyor ama sıcak bakmıyoruz. Daha bağımsız ve demokrat birisi olmalı. Daha bir kadın olmalı. Akşener'in görüşü kendisini ilgilendirir ancak benimsediği siyaset çizgisi, cumhurbaşkanlığı için uygun değil." dedi.

Akşener ne demişti?

Kendi adaylarını duyurmak için seçim tarihinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açıklanmasını beklediklerini dile getiren Akşener, "Biraz meraktan kimseye zarar gelmez. Millet İttifakı'nın çıkaracağı her adayı destekleyeceğiz. 6'lı masadaki genel başkanlar olarak aday hakkında konuşmamaya karar verdik." demişti.

Yorumlar (0)