HDP'li 4 belediye başkanı terörden gözaltına alındı!

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt ili, Kurtalan ve Baykan ilçelerinin belediye başkanları görevden alındı. Yerlerine kayyum atanan 3 belediye başkanı da gözaltına alındı. Diğer yandan, Iğdır Belediye Başkanı HDP'li Yaşar Akkuş, hakkında yürütülen terör soruşturması dâhilinde gözaltına alındı.

SİYASET 15.05.2020, 08:58 15.05.2020, 11:00
HDP'li 4 belediye başkanı terörden gözaltına alındı!

Siirt ili, Kurtalan ve Baykan ilçelerinin belediye başkanları görevden alındı.

Çok sayıda polis, sabah erken saatlerde Siirt Belediyesi'ne geldi. Ekipler, belediye binasının içinde ve etrafında yoğun güvenlik tedbirleri aldı. 

Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık, Kurtalan Belediye Başkanı HDP'li Baran Akgül ve Baykan Belediye Başkanı HDP'li Ramazan Sarsılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı.

Siirt ilinde Vali Ali Fuat Ati, belediye başkanı olarak görevlendirildi. Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Baykan Belediye Başkan Vekilliğine ise Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç getirildi. 

Siirt Belediye Başkanı Işık, Kurtalan Belediye Başkanı Akgül ve Baykan Belediye Başkanı Sarsılmaz, haklarında yürütülen terör soruşturmaları sebebiyle gözaltına alındı. 

Iğdır Belediye Başkanı da gözaltına alındı

Diğer yandan, Iğdır Belediye Başkanı HDP'li Yaşar Akkuş da hakkında yürütülen terör soruşturması dâhilinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Vali Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine getirildi. 

Yorumlar (0)