"HDP hizmet ettirmiyor" istifası!

Iğdır Hoşhaber Belediye Başkanı Ahmet Karasu, "halka hizmet etmesinin sıkıntı yarattığını" belirterek HDP'den istifa etti.

SİYASET 24.09.2020, 17:13 25.09.2020, 15:42
"HDP hizmet ettirmiyor" istifası!

Iğdır ili Hoşhaber beldesinin Belediye Başkanlığına HDP'den seçilen Ahmet Karasu, "halka hizmet ettiği için problem yaşadığını" gerekçe göstererek HDP'den istifa ettiğini, geriye kalan görev süresinin son gününe kadar hiçbir vatandaşı birbirinden ayırt etmeden bağımsız belediye başkanı olarak hizmet götürmeye devam edeceğini duyurdu.

İstifasına ilişkin yazılı açıklama yapan Hoşhaber Belde Belediye Başkanı Ahmet Karasu, samimi bir şekilde halka hizmet etmek için çaba harcadığını ancak bu gayretlerin HDP'de ciddi derecede rahatsızlığa yol açtığını belirterek, seçim döneminde halka "sadece hizmet edeceğim" vaadinde bulunduğunu, gecesini gündüzüne katarak, imkânları ve gücü yettiği oranda, halk içinde ayrım yapmaksızın hizmet etme vaadini yerine getirdiği söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Karasu, çabalarının takdir edilmesini beklerken HDP içinde ciddi sıkıntıya neden olduğunu, bazı kişilerin de çıkarlarına dokunduğu için rahatsızlıkların iyice büyüdüğünü ifade etti.

Şahsına yönelik hakaret ve iftiraların eleştiri boyutunu çoktan geçtiğini dile getiren Ahmet Karasu, HDP ile uzun süredir fikri uyuşmazlık yaşadığını ve iletişimin tamamen koptuğunu söyleyerek, "Artık bu meseleyi daha fazla uzatmanın anlamsız olduğu kanaatine ulaştım. HDP'den kendi irademle istifa ediyorum." dedi.

Ahmet Karasu, belediye başkanlığında geriye kalan görev süresini bağımsız olarak sürdüreceğini, bu süre içinde, geçmişte olduğu gibi halk içinde hiçbir kesimi ayırt etmeden hizmet götürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)