HDP heyeti DEVA Partisi Genel Merkezi'nde

Ali Babacan ile DEVA Partisi Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleştiren Pervin Buldan, görüşmenin akabinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

SİYASET 11.02.2021, 22:37
HDP heyeti DEVA Partisi Genel Merkezi'nde

Muhalefet partilerine ziyaret gezilerini sürdüreceklerini kaydeden Buldan, yaklaşık olarak 1 saat görüştükleri Babacan ve heyeti ile Türkiye'nin genel sorunlarını konuştuklarını, muhalefet partileri arasında bir demokrasi ittifakına ve güç birliğine gereksinim olduğunu dile getirdiklerini söyledi.

Demokrasi ittifakını, bir geçiş süreci olarak ifade ettikleri seçimlere dek olan süreçte yol temizliği gerçekleştirme gereksinimini de masaya yatırdıklarını belirten Buldan, adil yargılanma hususunu, parlamenter sisteme geçiş için yapılması gerekenleri ve haksız tutuklamaları konuştuklarını anlattı.

Buldan, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

"Seçim meselesi bir ittifak olarak gündemimizde bulunmuyor fakat bir seçim güvenliğine, bir oy güvenliğine de gereksinim olduğunu bugün bir kez daha görüştük. Bundan sonra da görüşmelerimiz sürecek. Oluşturacağımız heyetler, kendi aralarında görüşmelerini gerçekleştirecekler. Diyaloglarını, istişarelerini sürdürecekler."



Yorumlar (0)