HDP Grup Başkanvekilinden hükümete tehdit!

CHP'nin iktidara geçmesi durumunda bakanlık sözünü vermiş olduğu iddia edilen HDP'den hükümete tehdit içeren sözler kullanıldı. Meral Danış, taraflarına verilen bu yetkiyi AK Partilileri yargılamak adına kullanacağını dile getirdi.

SİYASET 31.08.2022, 13:43 31.08.2022, 13:48
HDP Grup Başkanvekilinden hükümete tehdit!

2023 yılı seçimlerine az kala Türkiye siyasetinde de hareketli zamanlar yaşanıyor. Gelecek seçimler adına muhalefet partileri arasında ittifak oluşturulması ve aday belirleme toplantıları da hızla devam ediyor. 6'lı masa içerisinde yer almayan HDP kanadı ise son yaptığı açıklama ile akıllarda soru işaretleri bıraktı. Taraflar tarafından kabul edilmese de CHP tarafından HDP’ye bakanlık sözü verildiği iddialar arasında yer alıyor.

Hükümete karşı söylemlerde bulundu

Bu söylemlerin ardından HDP'den hükümete karşı tehdit barındıran bir açıklaması geldi.

Geçtiğimiz haftalarda HDP’li Salihe Aydeniz’in polise yumruk atması üzerine TBMM Karma Komisyonu'nda vekilin dokunulmazlığının kaldırılması toplantısında, HDP'li Meral Danış'ın iktidara karşı söylemlerde bulunduğu ortaya çıktı.

“Yönetime geldiğimizde yargılanacaksınız”

Cümlelerinde CHP'nin bakanlık vaadine değinen Danış, AK Parti tarafına karşı şu söylemlerde bulundu: "Bu yaptığınızın hesabını bir gün vereceksiniz. Ama siz bizim idarede olduğumuz bir yönetimde adil şekilde yargılanacaksınız. Size bu konuda söz veriyoruz. Göreceksiniz. Ama bizim yargılamamız da en azından haklarınız bulunacak."

Yorumlar (0)