HDP'den Özdağ ve Kılıçdaroğlu yorumu: "Oyuna gelemeyiz"

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turunda da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri bizi ilgilendirmiyor. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun topluma verdiği sözlere bakıyoruz." dedi. Ahmet Türk ise, "Son günlerdeki milliyetçi vurgu nedeniyle kırgınlığımız var ama oyuna gelemeyiz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 26.05.2023, 17:50 27.05.2023, 00:56 Hakan Öksüz
HDP'den Özdağ ve Kılıçdaroğlu yorumu: "Oyuna gelemeyiz"

Mardin'in Kayapınar ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının sorularına yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Türkiye'nin geleceği açısında seçimin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Buldan, "İlk turdaki tavrımızı ikinci turda da devam ettireceğiz." dedi.

"Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri bizi ilgilendirmiyor"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolü yorumlayan Buldan, "Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, iki ittifaka da girdi. Bu hamleyi bilinçli olarak yaptıklarını düşünüyorum. Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri bizi ilgilendirmiyor. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun topluma verdiği sözlere bakıyoruz." dedi.

Ahmet Türk: "Kırgınlığımız var ama oyuna gelemeyiz"

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, "28 Mayıs'ta tercihimiz demokrasiden yana olacak. İki aday var, bizim desteğimiz Sayın Kılıçdaroğlu'na. Son günlerdeki milliyetçi vurgu, halkımızda bir kırgınlık oluşturdu. Bu kırgınlık biz de var ancak oyuna gelmemeliyiz. Bütün halinde sandığa gitmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)