HDP'den Mensur Işık'a "geçici" ceza

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Merkez Disiplin Kurulunun, eşini darp eden HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'a 2 yıl süreyle "geçici çıkarma" cezası verdiğini, Mensur Işık'ın HDP ile 2 yıl ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

SİYASET 28.07.2020, 16:01
HDP'den Mensur Işık'a "geçici" ceza

HDP, eşi Ebru Işık'a şiddet uygulayan Muş Milletvekili Mensur Işık'ı 2 yıl süreyle partiden çıkardı.

HDP Merkez Disiplin Kurulunun, eşini darp eden HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında aldığı kararı duyurmak üzere basın karşısına çıkan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Muş Milletvekili Mensur Işık ile ilgili eşine şiddet uyguladığı bilgisinin kamuoyuna yansıdığını hatırlatarak, HDP disiplin hukukunun "kadının beyanı esastır" ilkesinden hareketle hem Mensur Işık'ı hem de eşini dinlendiğini ve HDP Merkez Disiplin Kurulunun, Mensur Işık'a 2 yıl süreyle "geçici çıkarma" cezası verdiğini açıkladı.

"Muş Milletvekili Mensur Işık'ın parti ile ilişkisi 2 yıl kesilmiştir." diyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP olarak kim tarafından ve kime uygulanırsa uygulansın şiddeti kabul etmeyeceklerini iddia etti.

İnsanın aklıyla alay ediyorlar

HDP'nin aile içi şiddet ve toplumsal şiddet yönündeki mücadelenin öncülüğünü yürüten bir parti olduğunu ileri süren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bundan sonra da tutumlarının devam edeceğini kaydetti.

HDP'li Tuma Çelik'in 3 kadına tecavüz ettiği, HDP'nin ise tecavüz mağduru kadınlardan birini susturmaya ve konunun üzerini örtmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı.

HDP'nin terör uzantısı PKK ise, partinin "şiddet" ile ilgili ortaya attığı iddianın tam aksini uyguluyor. Dağlarda genç kızları, şehirlerde o kızların annelerini ağlatan PKK, tarihe geçecek bir yüzsüzlükte bulunarak "şiddete karşı" olduklarını savunuyor.

HDP çocuk ve gençleri kandırarak dağa götürürken, PKK üst yöneticileri ise çocuk yaştaki kız çocuklarından harem kuruyor.

Yorumlar (0)