HDP'den "kapatma davası" açıklaması: Tuzağı görüyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, grup toplantısında yaptığı konuşmada partileri hakkındaki kapatma davası ve seçimlere Yeşil Sol Parti ile girecek olmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'ndan "tarihimizin en tehlikeli ittifakı" olarak bahseden Sancar, "Kurdukları tuzakları görüyoruz." dedi.

SİYASET 28.03.2023, 16:13 Hakan Öksüz
HDP'den "kapatma davası" açıklaması: Tuzağı görüyoruz

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ramazan ayına girilen bu dönemde yoksulluğun arttığını belirtti. "AK Parti ile MHP ittifakından kurtulmaya az kaldı." diyen Sancar, "Sofralara bereketin geleceği, ayrıcılığın sona ereceği güner yakında. AK Parti iktidarı, varlığını sürdürebilmek için her ilişkiyi mübah görüyor. Her yola başvurmaktan çekinmiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'ndan "tarihimizin en tehlikeli ittifakı" olarak bahseden Sancar, "Demokrasiye inanan güçler olarak bu ittifaka karşı durmak zorundayız. Bu karanlık ittifakı durdurmak, sorumluluğumuzdur. Böyle tarihi bir anda hataya düşenler, vicdanlarda asla affedilmeyecektir. 30 Mart Perşembe günü seçim bildirgemizi duyuracağız." dedi.

"24 ay süren davanın bir ay daha sürmesini istemediler"

Haklarında açılan davalarla önlerinin kesilmeye çalışıldığını kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Ne tür tuzaklar kurduklarının bilincindeyiz. Buna göre önlem aldık. Partimiz hakkındaki kapatma davası sürüyor. Davanın seçimin sonrasına bırakılması talebimize Anayasa Mahkemesinden olumsuz yanıt geldi. Dava 24 aydır sürüyordu. 'Bir ay daha beklensin.' talebimiz kabul görmedi. Bunun amacının bilincindeyiz. Bundan dolayı seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Onlara sandıkta ders vereceğiz"

Kaderlerini AK Parti iktidarına da AYM'ye de teslim etmediklerini vurgulayan HDP'li Sancar, "Kumpaslarıyla nasıl başa çıkabileceğimizi yıllar içinde öğrendik. Onlara sandıkta ders vereceğiz. Statükoyu istemiyoruz ama restorasyon amacımız da yok. Türkiye, bu iki seçenek arasında sıkıştı kaldı. Üçüncü yolu istiyoruz. Bunun için iktidar değişmeli. Türkiye, inkar politikaları yüzünden 100 yıl kaybetti. Yeni yüzyıl, güçlü demokrasi ve çözüm üzerine kurulsun istiyoruz. Demokratik cumhuriyeti inşa etmekten başka amacımız yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)