HDP'den altılı masa çıkışı: Adayınızı çekin, bizi destekleyin

Seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini kaydeden HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "Altılı masa kendi adayını yarıştan çeksin, bizim adayımızı desteklesin. Bizim yanımızda fotoğraf vermekten kaçınıyorlar ama bizden oy istiyorlar. Bu mümkün değil." dedi.

SİYASET 21.01.2023, 12:02 22.01.2023, 12:59 Hakan Öksüz
HDP'den altılı masa çıkışı: Adayınızı çekin, bizi destekleyin

Bir basın ajansına konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini yineleyen Buldan, altılı masaya sert sözlerle yüklendi. Altılı masanın, "HDP bizim yanımızda görünmesin ama bizim adayımıza oy versin." şeklinde bir tavır takındığını kaydeden Buldan, bunun mümkün olmadığını söyledi.

"Altılı masa, HDP yokmuş gibi davranıyor"

Altılı masadaki liderlerin "HDP yokmuş gibi" davrandığını aktaran Pervin Buldan, "Basında konuşulan hep şu: HDP kendi adayını çekecek, altılı masanın adayına destek verecek. Neden onlar çekilmiyor? Altılı masa kendi adayını çeksin, bizim adayımızı desteklesin. Duruşumuz bu kadar net." ifadelerini kullandı.

"Kazanma şansımız yüksek olur"

Seçimlerdeki kazanma şansına değinen HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "Altılı masa adayını çeker de bizi desteklerse durum değişir. O zaman adayımızın kazanma şansı bir hayli yüksek olur." dedi.

Yorumlar (0)