HDP'den aday açıklaması: 13 Şubat'ı beklemeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday açıklamak amacıyla Millet İttifakı'nın toplantısını beklemeyeceklerini ve önümüzdeki günlerde adaylarını açıklayacaklarını ifade etti.

SİYASET 01.02.2023, 10:37 01.02.2023, 12:35
HDP'den aday açıklaması: 13 Şubat'ı beklemeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak ifade etmesi sonrasında aday belirleme süreçleri de hızlandı.

Altılı masa tarafından ortay adayın 13 Şubat tarihinde Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantı sonrası duyurulması bekleniyor.

HDP, adayını duyurmak için Millet İttifakı'nı beklemeyecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ortak adaylarını Şubat'ın ilk haftasında açıklayacaklarını duyurdu.

Daha öncesinde kendi adaylarını çıkaracaklarını söyleyen HDP yönetimi, Millet İttifakı ile ortak bir aday için müzakereye kapıyı açık bırakmıştı. HDP'nin aday belirlemek amacıyla 13 Şubat tarihini bekleyip beklemeyeceği de merak ediliyordu. Buldan, partisinin konuya ilişkin son kararını paylaştı.

BBC Türkçe'ye konuşma yapan Pervin Buldan, Millet İttifakı'nın 13 Şubat tarihinde yapacakları toplantıyı beklemeyeceklerini ifade etti. Buldan, isim havuzundan bir adayın belirleneceğini ve gelecek günlerde adayın açıklanabileceğini söyledi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda HDP ile beraber TİP, EHP, EMEP, TÖP ve SMF yer alıyor.

Öte yandan ittifakın bir ortak listeyle mi yoksa kendi adayları ile mi seçime gireceği konusu henüz netlik kazanmadı.

Yorumlar (0)