HDP, CHP ile görüşme çağrısı yapmıştı: CHP'den yanıt...

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin Cumhurbaşkanı adayı olarak açılanmasının ardından CHP'li Özel'den dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Katıldığı TV yayınında Özel, gündeme dair soruları cevaplandırırken, "HDP'ye bir ziyaret olasıdır." dedi. Dün HDP'li Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının sonrasında katıldığı yayında görüşme için çağrı yapmıştı. İşte detaylar...

SİYASET 07.03.2023, 11:15
HDP, CHP ile görüşme çağrısı yapmıştı: CHP'den yanıt...

Millet İttifakı'ndaki 6 parti cumhurbaşkanı adayını dün kamuoyuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak tanıtıldı. Adayın belirlenmesi sonrasında CHP'li Özgür Özel'den "HDP" açıklaması yapıldı.

Habertürk'teki yayına bağlanan Özgür Özel, gündeme dair önemli konulara ilişkin açıklık getirdi.

"HDP'ye bir ziyaret olasıdır"

"HDP'nin Altılı Masa'ya bir desteği olacak mı?" yönündeki soru merak edilirken Özgür Özel'in açıklaması ise dikkatleri çekti. Özel, "HDP'ye ziyaret olasıdır." derken konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Eğer bir siyasi parti, seçmenden oy alıyorsa ve o siyasi partinin 6 milyon seçmeni bulunuyorsa, gerek Meclis çatısının altında gerekse siyasal çalışma maksadıyla genel merkeze giderek ziyaret gerçekleştirilir."

CHP'li Özgür Özel

"Bu işi ilk turda tamamlayalım"

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması sonrasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Fatih Altaylı'ya yaptığı konuşmada, "Kılıçdaroğlu'na hayırlı olsun. Bu işi ilk turda tamamlayalım." demişti.

Yorumlar (0)