HDP aday çıkaracak mı?

Mithat Sancar, cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda nasıl bir yol izleyeceklerini depremden evvel açıkladıklarını hatırlatarak, "Fakat depremin yarattığı büyük yıkım ve sarsıntı bizleri bu süreci tekrar değerlendirme kararına yönlendirdi. Bu süreci tekrar değerlendirme faaliyetlerimiz sürmektedir." dedi. "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda Emek ve Özgürlük İttifakı'nın tutumu nasıl olur?" sorusuna ise Sancar, "İttifak güçlerimiz ve kurullarımızla birlikte değerlendireceğiz. Tutumumuzu da tüm bu süreçlerin neticesinde ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 04.03.2023, 19:57
HDP aday çıkaracak mı?

Partinin genel merkezinde olağanüstü toplanan HDP (Halkların Demokratik Partisi) MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısında, siyasi gelişmeler masaya yatırıldı.



"Kılıçdaroğlu'nu değerlendireceğiz"

Bir basın mensubunun "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Emek ve Özgürlük İttifakı'nın tutumu nasıl olur?" sorusuna HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar, "Bu hususta hangi yöntemi ve yolu izleyeceğimiz daha evvel defalar kez temsilcilerimiz ve sözcülerimizce açıklanmıştır. Tabii ki gelişmeleri yakından izleyeceğiz. İttifak güçlerimiz ve kurullarımızla birlikte değerlendireceğiz. Tutumumuzu da tüm bu süreçlerin neticesinde ortaya koyacağız." cevabını verdi.



"Deprem her şeyi değiştirdi"

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın adayına dair soruya karşılık Mithat Sancar, şunları kaydetti:

"Adaylık hususunda nasıl bir yol izleyeceğimizi depremden evvel duyurmuştuk. Fakat depremin yarattığı büyük yıkım ve sarsıntı bizleri bu süreci tekrar değerlendirme kararına yönlendirdi. Bu süreci tekrar değerlendirme faaliyetlerimiz sürmektedir. Hem ittifak güçlerimizle hem de kurullarımızda bu değerlendirmeleri yapıyoruz ve yapmayı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)